To juleavec!

I dag skal vi se på to deilige juleavec, en karibisk rom og en erkenorsk akevitt, litt for hver sin smak for å si det sånn.

A. H. Riise XO Christmas Rum Limited Edition: Utgangspunktet for denne juleromen er A. H. Riise X.O. Reserve som er blendet for hånd fra et utvalg romdestillater, noen er opptil 20 år gamle. Juleromen får en ekstra fatfinish ved at den lagres på PX Sherry-fat, noe som gir en rik og mektig rom med aromaer av alle julens krydder, som nellik, kanel og appelsin. Etterbehandlingen gir en fløyelsmyk og delikat, sødmefull avslutning. Hvert fat som brukes er nøye utvalgt av Master Distiller og tappes enkeltvis (Single Barrel). Produksjonen er svært begrenset og hver flaske merkes med tappedato i tillegg til flaske- og fatnummer.

Dufter av rom, appelsin, julekrydder, kanel, melasse. Rik og fruktig smak av nellik, kanel, appelsin, rom, melasse og brunt sukker, ganske sødmefull og sitter lenge i munnen. Deilig å sippe alene og til desserter med appelsin, creme brulee og lignende.

Nansen Aquavit destilleres med god hjelp av den prisbelønnede destillatøren Stig Bareksten ved Oss Craft Distillery i Bergen. Et ekte norsk håndverksprodukt. Norsk potetsprit smaksettes ved hjelp av nøye utvalgte krydder og urteesktrakt, sitrusoljer og stjerneanis.

Kompleks med toner av appelsin og sitrusoljer på nesen, hvit grapefrukt, karve, kardemomme, koriander, stjerneanis, nøtter og vanilje. Rik smak av karve, anis, appelsinmarmelade og anis.  Lang og elegant avslutning, noe strukturert med deilig krydderpreg.

Produktene er tilsendt i små vareprøver

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: