Lekker juletrio!

I dag skal vi se på en lekker italiensk juletrio (som for øvrig er tre nyheter), alle tre går godt til fetere julemat da de er syrefriske og fruktige. Her snakker vi ribbe, så vel som pinnekjøtt, koldtbord med ost, spekeskinke osv. Vinene er Nonno Pietro Vino Rosso, Durio L’Armatore Barbera d’Asti og Durio Monferrato Dolcetto!

Durio Wines ligger i en liten landsby ved navn Agliano terme, midt i det UNESCO beskyttede landskapet kjent for Barbera d`Asti. Her har de produsert Nebbiolo, Grignolino, Dolcetto, Arneis, Cortese og Barbera over 28 hektar i 3 generasjoner.
Det var besteforeldrene til dagens drivere, Alessandro og Alberto, som startet med vin i 1956, de lagde vin til en skipseier som er opphavet til vinen «L’Armatore» (skipseier). Etter hvert kjøpte de mer land og begynte med større vinproduksjon. De har hele tiden hatt fokus på klassiske Piemonteviner, og dette har gått videre til dagens generasjon.

Nonno Pietro er produsert på den lokale druen Grignolino, den har vært lagret 6 måneder på ståltank og 6 måneder på franske fat. Vinen har en frisk og fruktig aroma av røde bær, jordbær, kirsebær, florale toner, roser og krydder. Den er frisk og fruktig også på smak, syrefriske bær og medium fylde. Sitter godt.

Monferrato Dolcetto har en frisk aroma av røde bær, skogsbær, krydder og urter. Den er slank og frisk på smak, lett og saftig preg av røde bær, lang ettersmak.

L`Armatore Barbera har en intens og fruktig nese, godt preg av røde og mørke bær, krydder og hint av mineraler. Den er frisk og fruktig på smak, rik mørk frukt med en tørr utgang med urter. Deilig og kraftig Barbera.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: