Cascina Collina Nizza Squarza 2016

Cascina Collina Nizza Squarza 2016 kommer fra et italiensk vinhus, med norske eiere! Jeg smakte rosèvinen deres i vår og ble veldig imponert, det var derfor moro å få smake enda en norskættet  vin!

Midt i hjertet av Piemonte og ved et av UNESCOs verdensarvsteder, ligger den norske vingården Cascina Collina . Oversatt fra italiensk betyr Cascina Collina«bondehus på liten høyde». Og det er med det rette der den ligger oppe på en høyde med panorama utsikt over bølgende vinmarker, med spektakulær solnedgang og alpelandskap. Her har de ferieleiligheter og basseng, et utrolig flott sted å tilbringe noen dager eller en uke!

De høstet sine første druer i 2006, da produserte de en barbera som ble lansert i Norge året etter. De produserer i dag en Barbera d’Asti «Passio», en Barbera d’Asti «Variazione», en  Barbera d’Asti superiore NIZZA «Otto Filari», en hvitvin Piemonte Chardonnay «Estivo»,  Piemonte Rosato «Freschezza» og Barbera d’Asti superiore NIZZA «Squarza» som vi ser på i dag (Denne skal erstatte «Otto Filari»). Dette er den nyeste vinen til vinhuset og fra nå av toppvinen deres, den har ligget ett år på fat og noe måneder på flaske før salg.

Vinen har en aroma av mørke bær, syrlige kirsebær, krydder og florale toner, hint av fat. Den er fyldig med modne, mørke bær på smak, fin syre og god konsentrasjon, sitter godt og lenge i munnen. En flott barbera som viser at man ikke trenger å være oppvokst i en vinmark for å lage god vin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: