Marques de Casa Concha Pinot Noir 2016

Marques de Casa Concha Pinot Noir 2016 er en chilensk pinot, det er ikke så ofte for min del! Men kjenner jeg vinhuset rett har de satt sitt eget, flotte preg på den også!

1883 plantet Don Melhor de Concha y Toro sine første vinranker i Maipodalen. Vinrankene hadde han tatt med seg fra Bordeaux i Frankrike, og valget av plass falt på Maipo på grunn av dalens beskyttede beliggenhet ved Andesfjellene og den tempererte påvirkningen fra Stillehavet, noe som utgjorde utmerkede forhold for vindyrking.Den lille familiebedriften vokste seg raskt større, og 1933 ble et betydningsfullt år for selskapet som da ble lagt ut på børsen i Santiago, samtidig som den første lasten med vin gikk ut fra Santiagos havn med kurs for Rotterdam. I dag er Viña Concha y Toro Chiles største vinprodusent, og vinene konsumeres i mer enn 145 land verden over.

Marques de Casa Concha er en tittel, den ble tildelt familien Concha y Toro i 1718 av Kong Felipe V av Spania, som en hyllest til dette ble serien med samme navn lansert på 70-tallet. Den blir produsert bare i begrenset kvantitet og hver vin produseres bare fra en vingård spesielt utvalgt for druesorten.
Vinen har vært lagret 14 måneder på fat.

Vinen har en delikat nese med preg av røde bær, tydelig fat og hit av urter. Den har også et fint bærpreg på smak, røde bær, skogsbær, denhar god syre og en tørr og halvlang utgang. Jeg liker en pinot med litt fat, deilig til lam, vilt og julemat som ribbe og pinnekjøtt.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: