Brick House Gamay Noir

Gamay fra Usa? En gang må være den første… Jeg har smakt Brick House Gamay Noir!

Vinen kommer fra en vingård som var en tidligere hasselnøttfarm i Orgeon, Usa. De nye eierne som tok over eiendommen i 1990, kunne se at jorden hadde vært brukt hardt med både det ene og andre skadedyr- og ugressmidlet. De bestemte seg for å lage en biodynamisk vingård i stedet!
De første årene var litt prøving og feiling i følge produsenten, men etter hvert gikk det seg til og de begynte å produsere gode viner. Alle 40 hektar av gården er sertifisert organisk og etter hvert biodynamisk med Steinermetoden (Demeter Biodynamic®).
Som de fleste andre i regionen satser de mest på pinot noir og litt Chardonnay, og selvfølgelig den litt mer utradisjonelle druen i dagens vin.

Gamaydruen er jo mest kjent fra Frankrike og i sær vinen Beaujolais, men eierne av vingården syns mye av terroiret på gården lignet på det franske, så de ville prøve å se hvordan en Gamay ville gjøre det i Oregon…

Vinen har en aroma av røde bær, saftig preg med florale hint og litt lakris. Den er fyldig og rund på smak, god fruktighet og syre, sitter lenge og godt i munnen. En spennende Gamay variant, hva med å gi den i julegave til en vinnerd? Jeg lover at den faller i smak!

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: