To hvite fra Penfolds.

Mange tenker automatisk rødt til jul og julmaten, men det er en del hvitvinsvarianter det kan være lurt å kikke på også! Riesling og Chardonnay for eksempel! Vi ser på Penfolds Bin 311 Chardonnay 2017 og Penfolds Bin 51 Eden Valley Riesling 2018!

Penfolds har etter hvert blitt Australias ikon på vin, et resultat av innovasjon og dedikasjon. I starten produserte de viner med stil av portvin og sherry, dette var en tid hvor dette var en ekstremt populær vare både innenlands- og som eksportvare.
Det var legen Christopher Rawson Penfolds og konen Mary som startet vinhuset som en av Australias første etter å ha emigrert fra England.
De anla en 202 hektar stor gård hvorav kun en liten del var franske vinplanter, som lege trodde Christopher på vinens medisinvirkning og det var naturlig for han å kunne produsere litt «medisin».
Medisinen til Penfolds ble fort populær og vinen ble etterspurt.

I 1950-årene dreier produksjonen fra hetvin over til tørr vin og den legendariske vinmakeren Max Schubert skal ha mye av æren til den nye suksessen til Penfolds; han var mannen bak de legendariske Grange vinene!
Vinhuset forblir i familien til 1976, men suksessen har fortsatt!

Penfolds Bin 311 Chardonnay 2017 er en ren Chardonnay som er lagret 6 måneder på fat, en liten funfact er at druene er fra Tasmania. Den har en deilig og fruktig nese med modne epler, sitrus, hvit steinfrukt, florale toner og hint av sjø. Den er fruktig og fyldig i munnen, god struktur og syre og sitter veldig lenge i en tørr utgang! Knall Chardonnay!

Penfolds Bin 51 Eden Valley Riesling 2018 har druer fra South Australia, Eden Valley som navnet tilsier. Den er frisk på nesen, epler, sitrus og florale hint. I munnen er den syrefrisk, godt balansert med god frukt. Tørr og deilig utgang. Australierne kan lage riesling også!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: