Ch. Marquisat La Pérouse

Ch. Marquisat La Pérouse er en miljøvennlig fransk vin fra Bordeaux. Et vinhus som startet med respekt for naturen i 1939, men som ble utviklet videre i 2011.

Det var Alzumarafamilien som i 1939 startet Ch. Marquisat La Pérouse, de nektet allerede da å bruke kjemikalier i vinmarkene sine. De hadde den ytterste respekt for naturen og tradisjoner.
Da vinhuset ble solgt til Mr. Lévrier i 2011 hadde de solgt til riktig mann for å ta tradisjonen videre. Han fikk gården sertifisert økologisk, og ikke minst en Dynamis sertifisering (Vinmaking etter naturvinprinsippet med ingen tilsetninger i vinen).

Dette er en ren vin, med alle overnevnte sertifiseringer og da ei heller sulfitt. Den har 13% alkohol og 20 % av vinen har vært lagret på fat i 12 måneder. (Ufiltrert)

Vinen har en aroma preget av jordsmonn, urter, grønne toner og mørk frukt. Den er bløt og rund i munnen, har tydelig frukt og også her et konsentrert preg av jordsmonn. Mangler litt syre og bærtoner, men abslutt en veldig interessant vin.

Det er litt kult å tenke på at vinmarkene aldri har blitt sprøytet, det er meget unikt i vinverdenen at man begynte med slik tankegang allerede på 30-tallet, i en periode hvor man måtte bruke det man hadde for å klare seg som vinbonde!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: