Quaglia Berto Vermouth di Torino Rosso

Lyst til å prøve noe nytt i jula? (et nytt leketøy for de som er glad i å lage cocktails) Hva med den nye vermouthen Quaglia Berto Vermouth di Torino Rosso?

Vermut har en lang historie som startet med vanlig vin som fort ble til eddik i oldtiden. For å hindre dette ble urter som malurt tilsatt vinen, det samme ble brennevin. Det hele førte til lengre holdbarhet, i tillegg fant man ut at Vermut kunne benyttes som medisin.
På slutten av 1700-tallet og utover 1800-tallet fikk Vermuten en renessanse i Piemonte, og de søte utgavene ble veldig populære. Senere kom store kommersielle vermuter på banen, som tok mer eller mindre over markedet.
I disse tider er vi mer og mer opptatt av både kvalitet og bærekraft, noe de lenge har vært svært opptatt av hos Quaglia.


Datert tilbake til 1890 ble Quaglia stiftet, av Carlo Quaglia, bestefaren til nåværende destillasjonsdirektør. En rekke tradisjoner, historisk kunnskap og erfaringer om likører, vermuter og produksjonsmetoder, har han lært sine sønner som nå bestyrer destilleriet.
Quaglia holder til i Piemonte i Nord Italia. Her blir alt gjort på gamle måten, tørkete urter blir tilsatt og den blir lagret på gamle store eikefat. Det lages typeriktig og tradisjonell vermut i Piemontesiskstil. Med økologisk sertifisering følger dessuten en høyere kvalitet og en renere og mer bærekraftig produksjon.
Oppskriften dateres tilbake til 1930-tallet og ble oppfunnet av den italienske kokken Federico Ricatto. Hans syn var å skape Piemontesisk vermut som kunne stå alene som en aperitivo eller digestivo.


Quaglia Berto Vermouth di Rosso er en søt vermut med god fylde, fint preg av malurt, sitrus, rosin, lakris og karamell. Elegant innslag av tørket frukt og mynte, etterfulgt av en behagelig bitter ettersmak.

Server den alene på is, eller prøv deg frem med cocktails. Hva med å bruke den i en Negroni eller en Manhattan?
Har du et godt tips på hvor en kan bruke denne vermouthen, så legg gjerne igjen en kommentar!
(Denne ligger på mange vinmonopol, så stikk innom å sjekk om din lokale butikk har den. Hvis ikke er den fullt mulig å bestille)

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: