Dom. Arnoux Savigny-Lès-Beaune Les Pimentiers 2015

Vinen fra det familiedrevne vinhuset Arnoux & Fils med røtter tilbake til 1717, Dom. Arnoux Savigny-Lès-Beaune Les Pimentiers 2015, blir årets første Burgund!

Fra 1717 til 1936 hadde familien 24 hektar vinmark, eiendommen fikk forfaderen Pierre Bovis av den lokale markisen som ga bort jordområder med vinplanter til lojale undersåtter. Bovis og etterkommerne produserte vindruer og vin som ble så kjent at de i `36 måtte ekspandere til de totale 40 hektarene de har i dag.
Filosofien er enkelt: respekt for tradisjon og arv. Vinhuset har gått i arv fra far til sønn i flere hundre år, og slik ser også fremtiden ut, suksessen ser ikke ut til å ta slutt med det første.

Dagens vin er en pinot noir fra Burgund, underdistriktet er Savigny-les-Beaune. Et område som har ganske høy pris på vinmonopolet, og flaskene koster fra 250 kroner. Så om en syns at prisen på vinen vi ser på er noe høy, så må det jo sammenlignes med lignende viner, ikke bulkviner fra Spania til 100 kr flasken.

Vinen har en delikat nese med en fin pinotkarakter, jordbær, bringebær, lette krydder, hint av jordsmonn og hint av fat. Den er fyldig og rund på smak, god syre, fin fruktighet med florlette tanniner, sitter godt og lenge i munnen. Deilig til kalv, vilt og lette kjøttretter nå, men lagres også supergodt i hvert fall 8 år!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: