To ypperlige New Zealendere .

I november i fjor så vi på to flotte viner fra Vinultra, en pinot noir og en Sauvignon Blanc. Det skal vi i dag også, men denne gangen skal vi enda et hakk opp i kvalitet! Vinultra Little Beauty Sauvignon Blanc og Vinultra Little Beauty Black Edition Pinot Noir:

Firmaet Vinultra ble etablert i 2002 av Fleur McCree og Mark Duns. De har Eveline Fraser, tidligere sjefsvinmaker hos Cloudy Bay, på laget til å produsere vin. De har flere «underhus» som produserer vin og har raskt blitt ett av Marlborough Valleys mest kjente vinfirma.

Little Beauty skal gjenspeile kjærligheten innbyggerne har til sitt lille land, så kjent for sin spektakulære natur. Det er 5 viner i linjen: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer og Pinot Noir, men kun de to vi ser på i dag som har tatt turen til Norge. De har til gjengjeld vunnet flere gjeve priser.

Vinultra Little Beauty Sauvignon Blanc er modnet 12 måneder på franske fat, før 12 måneder på flaske før salg. 13.5% alkohol.
Vinen har en frisk og fruktig aroma, fine sitrustoner, stikkelsbær, hint av gress, litt urter. Den er rik og kompleks på smak, fin og balansert fruktighet, flott syre og sitter godt og lenge i munnen. En prakt-Sauvignon!

Vinultra Little Beauty Black Edition Pinot Noir har hatt samme lagring som vinen over, 14% alkohol.
Vinen har en kompleks og fin nese, deilige og innbydende bærtoner, urter, hint av kakako og hint av fat. Den er kompleks og rik også på smak, rund og smidig med balansert frukt, fin syre, lang og krydret ettersmak. Ypperlig. Tåler noen år i kjelleren også.

Hvis du vil starte året med noe av det ypperste av vin fra New Zealand, så starter du her. Husk at andre viner kan bli litt nedtur etterpå, men det er det verd!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: