To til vilt.

I dag ser vi på to viner som passer ypperlig til viltkjøtt, det kommer sikkert til å være vinter noen måneder til, så vin til varmende gryter, biff, lam og koslige kvelder foran peis og ovn blir det mer av. Vi ser på David Reynaud Beaumont Crozes-Hermitage 2017 og Dom. les Bruyères Georges Crozes-Hermitage 2015!

Domaine Les Bruyères ble etablert i 1955 av Georges Reynaud som plantet 20 hektar vinmark i Beaumont-Monteaux (en av de sentrale kommunene i appellasjonen Crozes-Hermitage), han hadde kun et formål: selge til det lokale kooperativet. I 2002 ble det dog forandring i sysakene, 2 år etter at Georges barnebarn David Reynaud tok over.
Han satset ikke bare på kvalitet over kvantitet, han begynte også umiddelbart med økologisk og siden biodynamisk dyrking. De har i dag 14.5 hektar vinmark i C-H, i hovedsak med Syrah, i tillegg til noe Marsanne, Roussanne og Viognier. I åsene omkring Crozes, i appellasjonen Collines Rhodaniennes, har de 5,5 hektar. I tillegg kjøper de druer fra venner i Beaumont; naboparet Mathais som også dyrker økologisk.

Vinmarkene til David Reynaud Beaumont Crozes-Hermitage 2017 ligger i kommunene Beaumont-Monteux, fra familien Reynauds egen eiendom og venneparets nabomarker. Kun naturlig gjær brukt i produksjonen,  8 mnd lagring på betong, 13.5% alkohol.
Vinen har en innbydende aroma av mørke bær, skogsbær, bjørnebær, pepper, krydder, florale hint. Den er saftig og frisk på smak med god frukt, fin syre og en lang og lett krydret ettersmak.

Dom. les Bruyères Georges Crozes-Hermitage 2015 kommer fra samme vinmarker som lillebror over, den er dog lagret på annet vis: 50% på fat, 50% på betong i 12 måneder.
Vinen har en kompleks nese av modne mørke bær, skogsbær, krydder, pepper, hint av lakris. Den er fyldig med god fruktkonsentrasjon, fin syre, gode tanniner og en lang og god ettersmak som sitter lenge.

To flotte viner til vintermaten fra Rhône!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: