Faustino Tempranillo BIB

Hvis det er en boksvin som passer til det meste så er det Faustino Tempranillo BiB. Et meget trygt kjøp til både vinteren og påsken som snart kommer snikende.

Bodegas Faustino er en familieeid og familiedrevet produsent i Rioja og ble grunnlagt i 1861.
Faustino var fornavnet til bestefaren til José Miguel Martinez Zabala, som er 4. generasjons eier av Grupo Faustino. Vinselskapet eier 650 hektar land beplantet med vinstokker og er dermed den vinprodusenten i Rioja som eier desidert mest vinmark.
Denne tilgangen til egenproduserte druer av meget høy kvalitet gjør at Faustino er den udiskutable leder i det norske markedet for Reserva- og Gran Reserva-viner. Alle druene de benytter i vinproduksjon kommer fra Oyon i området Rioja Alavesa.

Denne vinen er produsert på 85% Tempranillo og 15% Merlot, Tempranillodruene lagres 5 mnd på eik, mens de resterende 15%, Merlotdruene, lagres et år på amerikanske eikefat.

Vinen har en aroma av røde og mørke bær, florale hint, litt urter og krydder. Den er godt balansert på smak, fin fruktighet med smaker som følger nesen, lang og fin ettersmak. En meget lettdrikkelig (men ikke simpel) vin, godt kjøp.

Den passer til grillede retter, lam, sau, ost, pasta, pizza, småvilt, fugl, storfe, svin og å drikkes alene – for å nevne noe.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: