Red Rock Zin Zinfandel

Årets første måneder er ofte litt stille, man er litt blakk etter jula, litt på slankekur… Men det betyr ikke at man ikke kan kose seg, vi ser på Red Rock Zin Zinfandel!

Denne pressemeldingen gjorde meg interessert:

«Red Rock Zin er en av mange viner som beviser at rike, fruktige rødviner som er enkle å like ikke trenger å ha store sukkermengder for å smake godt. Den er laget på Zinfandel, en drue man finner på over 10 % av vingårdene i California. Vinen er laget av friske druer som har modnet under den californiske solen. Dette gir en fantastisk smaksopplevelse og gjør at produsenten slipper å dekke over «feil» med sukker, som ofte er en løsning mange tyr til.

Red Rock Zin kan serveres uansett hva helgekosen byr på, om det så er grillmat, pasta eller pizza. Det er en sjarmerende vin med en intens og uttrykksfull duft av modne røde bær, et snev av krydder og myke tanniner. Du kan derfor fint servere den neste grillfest uten å være redd for at det å velge sunnere alternativ går på bekostning av kvalitet og smak.

Det finnes utallige druetyper med unike kvaliteter og egenskaper rundt om i verden. Noen resulterer i søte viner med lav alkoholprosent, andre med markante tanniner og struktur. Det som er spesielt interessant med Red Rock Zin er at den, i motsetning til mange andre viner laget på Zinfandel, har svært lavt sukkerinnhold og en rund og fyldig smak.

Mange av de bestselgende vinene i Norge laget på Zinfandel har så mye som 12 gram sukker per liter. Dette er viner mediene så fint kaller «sukkerbomber». Til sammenligning inneholder Red Rock Zin under 5 gram sukker per liter, og gjør at også de helsebevisste kan nyte et glass med kvalitetsvin fra California.»

Spennende, jeg er jo utdannet kostholdsveileder og er veldig obs på sukkerinnhold i det meste jeg putter i meg, selv om jeg lett kan unne meg vin med sukker og en del alkohol som sommelier (og jeg er nok nøyere med maten enn andre). En del zinfandel kan nok bli litt «mager» eller lett om du vil, om man kutter alkoholen og sukkeret, men jeg er absolutt åpen for å smake! Denne vinen er også fatlagret i 8-12 uker, det er positivt.

Vinen har en aroma av modne røde bær, lett parfymert lukt, litt krydder og hint av fat. Den er fruktig og bløt med godt preg av røde bær, toner av krydder og vanilje. Tørr utgang med lette tanniner.
En ukomplisert kosevin, lett å drikke, går til det meste av mat. Meget godt kjøp til slunkne lommebøker til bare 380 kr og mye vin for kaloriene.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: