VDP Sekt fra Barth.

I mars er det tid for et stort vinslipp igjen, og denne gangen kommer det en del interessant tysk musserende vin igjen! (Les om 6 andre utrolig flotte Sekt jeg skrev om i fjor her) I dag skal vi se på de to første av totalt 8 jeg har smakt som kommer på vinmonopolet om kun to uker. (Begge vinene er økologiske)

Og Barth Wein und Sektgut er ikke hvilket som helst vinhus. Dette var det første vinhuset som lanserte VDP-sekt, VDP er som kanskje kjent en kvalitetsorganisasjon i Tyskland. De endret vinlovgivningen sin i juli i fjor og tillot nå musserende vin.


Det er Mark Barth og hans kone Christine som driver dette vinhuset som ligger i Hattenheim i Rheingau. Ekteparet driver som 3.- og 4. generasjon av dette vinhuset som er grunnlagt i 1948. De har et høyt fokus på å produsere sekt av høyeste kvalitet og har lang bunnfallslagring på alle vinene sine som dere skal få se.
De har allerede hatt så god suksess at de vil utvide produksjonen av VDP sekt i år, så dette er et vinhus å følge med på!

Schutzenhaus Riesling brut nature 2013 er som navnet tilsier produsert på riesling, den er helt tørr med under 1 gram sukker per liter og har 12.5% alkohol. Den har ligget hele 47 måneder på bunnfallet sitt (flasket i 2014 – degorgert i 2018) og det er produsert kun 1000 flasker av den. (det er kun igjen et hundretalls flasker av 2013, ny årgang kommer ila våren 2019)
Vinen har en frisk og fruktig nese, en god kombinasjon av friskhet og moden frukt. Elegante og komplekse toner av modne epler, sitronterte og brioche på nese og i munn, meget god fylde, syre og balanse generelt. En tørr men rik musserende vin, utrolig flott å se sekt av denne kvaliteten i Norge!

Barth Pinot Noir brut 2011 er da selvfølgelig produsert på rødvinsdruen Pinot noir, denne med rundt 9 gram sukker, 12.5% alkohol og hele 68 måneder på bunnfall. (flasket 2012 – degorgert 2018) Også denne er det produsert kun 1000 flasker av.
Vinen har en spennende nese, kompleks med røde bær, jordbær, bringebær, sitrus og hint av kjeks. Den har en god mousse, frisk og fruktig på smak med god syre, godt konsentrert bærsmak og en lang ettersmak. Elegant og kul musserende vin!

Som sagt kommer det flere spennende sekt her frem mot lansering i mars, så det er bare å følge med.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: