2 sekt fra Krack.

Vi fortsetter med enda to nye tyske sekt som kommer på vinmonopolet den 1. mars. Krack Riesling Brut 2015 og Krack Blancs de Blanc 2016.

Sekthaus Krack ble etablert i 2013 i den tyske regionen Pfalz av ekteparet Anna Spanier og Christian Krack. Christian hadde tidligere jobbet med det kjente vinhuset Von Winning, men fra den første januar i år jobber han fulltid med Krack. Selv om vinhuset er rimelig ungt har Krackfamilien produsert druer i mange år, det var ikke før for 5 år siden da eldstesønnen Christian tok over at de begynte å lage egen sekt. Per i dag produserer de vin fra egne vinmarker i Pfalz og Mittelhaardt, pluss noen druer de kjøper fra andre kvalitetsprodusenter. De er opptatt av å lage tørre musserende viner av god kvalitet, de svovler ikke og vinene er spontangjæret og ufiltrert.

Riesling Brut 2015 har 3 gram restsukker, har ligget 30 måneder på bunnfall og har 11.5% alkohol. Den har et elegant eplepreg på nesen, komplekse toner av mineraler, blomster, sitrus og integrert autolyse. Den er ung og frisk på smak, også her et tydelig eplepreg i kombinasjon med kalk, mineraler og sitrus. En syrefrisk og fin sekt som sitter godt og lenge i munnen.

Blanc de Blancs 2016 har under 1 gram restsukker og har ligget 24 måneder på bunnfall. Den har en frisk nese med modne epler, florale hint, sitronskall og brioche. Den er syrefrisk, beintørr med god mousse, eplepreget med hint av mineraler og mandel, lang og slank utgang. Meget elegant.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: