Tre nye Grieselflotte nyheter!

I fjor skrev jeg innlegget To Grieselflotte nyheter! om to nye musserende sekt, i dag kan jeg glede dere med hele tre nye viner fra Griesel som slippes i morgen!

Vi repeterer vinhusets historie: Niko Brandner startet i 2013 opp Griesel & Compagnie i Hessiche Bergstrasse i det tidligere statseide vineriet som var en del av Hessichen Staatsweingüter. Han fikk tidlig oppmerksomhet rundt sine musserende viner som var så nyskapende at de knapt var mulig å knytte til det eksisterende utvalg av sekt. Niko Brandner har vunnet nesten alle utmerkelser som er mulig å bli tildelt for sine viner. Han følger ikke noen bestemt modell, men tenker og handler uavhengig, lar seg inspirere av alt som er av høy kvalitet, og følger deretter sin inspirasjon og filosofi som innebærer naturlig gjæring, ufiltrerte viner og null tilsatt svovel så lenge naturen tillater det. Grisel har til sammen 14 hektar vinmark i Hessiche Bergstrasse og kjøper noe noen utvalgte druer fra Pfalz.

Griesel Grande Cuvee Zero Dosage 2014, Griesel Rosè Brut 2015 og Griesel Riesling 2015 Brut 2015.

Griesel Riesling 2015 Brut:

Vinen har komplekse aromaer av ulike epler, modne, røde, grønne… Sammen med deilige dufter av moden sitrus, hint av blomster, pære og autolyse. Den har godt skum, også her kompleks og eplepreget, god syre, lang og god ettersmak med integrert autolyse med fint briochepreg. En meget god sekt som er verd prisen!

Griesel Rosè Brut 2015:

Vinen har en frisk og fruktig nese med jordbær, bringebær, komplekse toner av autolyse og mineraler. Den har en spennende smak, et utrolig kult preg av mørke bær, samtidig som den er fruktig og frisk, veldig god syre, sitter godt med rike smaker og en lang ettersmak. En spennende rosa musserende vin fra Tyskland!

Griesel Grande Cuvee Zero Dosage 2014 (Pinot noir( 55%) Chardonnay (25%)Pinot Meunier (20%): Vinen har en kompleks og lett utviklet aroma, modne epler, sitrus, hint av mineraler og et deilig preg av ferskt brød. Den har en flott mousse, kompleks og deilig frukt, epler, god syre og en smak som sitter meget godt. Lang og balansert ettersmak av nøtter og brød. Et meget godt eksempel på hvor god kvalitet sekt kan ha!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: