Louis Max Les Terres Froides Chardonnay 2016

Etter at jeg skrev om Louis Max for første gang har det poppet opp ulike varianter i alle prisklasser, fra basisvinen Louis Max Les Terres Froides Chardonnay 2016 som vi skal se på i dag, til rødviner som har bikket 450-lappen. Moro at noen tør å satse så bredt!

Historien bak vinhuset begynner på 1800-tallet da Louis Max forlater sitt hjemland Georgia og bosetter seg i Burgund, i 1859 er Maison Louis Max grunnlagt. I 1889 bygges huset hvor store deler av det fortsatt blir brukt i dag (vinene blir blant annet modnet i de originale kjellerne fra 1800-tallet), av Thèodore Max. Siden da har vinene vunnet mange priser og grunnen er enkelt, Maison Louis Max satser på kvalitet. Selv om de har brukt mye penger på moderne utstyr plukkes druene fortsatt for hånd og lagres i ekte eik.

For mange har kanskje ikke designet så mye å si, men jeg syns det er moro å se at en del vinmakere også satser litt på design, det gjør Louis Max, de har rett og slett kunst fra Pierre Le-Tan på produktene sine.

Les Terres Froides betyr «de kalde landene» direkte oversatt og hentyder vel til de kjølige delene av Languedoc-Roussillon hvor druene er hentet fra. De har forsøkt å kopiere, eller fange opp, litt av essensen til Chablis, vinmarkene ligger ved 600 m.o.h. og sikrer stor forskjell mellom dag – og natt temperatur, og den sterke vinden i området sørger for god ventilasjon. Nå man i tillegg har kalkholdig jord er det gode grunnlag for chardonnaydruen.

Vinen har en frisk og fruktig nese, litt tropisk frukt, mango, ananas, sitrus. Den er frisk og fruktig også på smak, tørr, rund med fin syre. Ikke verdens lengste ettersmak, men det kan man heller ikke forvente til denne prisen. Godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: