Castellare di castellina

Det var ikke lenge siden jeg kom tilbake fra Anteprime i Italia, og ett vinhus som utmerket seg på Chianti Classico smakingen var faktisk Castellare di castellina. Derfor var det moro å kunne skrive om de da jeg kom hjem, med årgangene tilgjengelig her.

Castellare driver økologisk i den lille byen Castellina i Chianti, dette har de valgt å vise frem med utrydningstruede fuglearter fra Toscana på etikettene (som for øvrig er helt nydelige). En liten andel av salget av hver flaske går til den lokale dyrebeskyttelsen.
Som nevnt ligger vinhuset med sine 50 hektar vinmarker rundt Castellina som ligger midt i Chianti Classico sonen i Chianti, de har derfor alle muligheter til å produsere noe av regionens beste vin!

Castellare di Castellina Chianti Classico 2014 er produsert på 85% sangiovese og 15% canaiolo.Den har et deilig og syrefriskt preg av kirsebær, ganske intens frukt på nesen, litt urter og fat. Den er fyldig med moden mørk frukt, strukturerte tanniner og en lang og lett eikepreget utgang. Et utrolig god kjøp som holder seg minst 5-8 i kjelleren!

(Notater fra Anteprime: Castellare di Castellina Chianti Classico 2017: Meget god frukt, fin syre og overall god, litt kort? Uansett en meget god vin. 5)

Castellare di Castellina I Sodi di S. Niccolo 2014:(Sangiovese 85%, Malvasia 15%): Deilig aroma av modne kirsebær, plommer, florale hint, urter. Fyldig og fruktig smak, veldig rik, faste men fine tanniner, god syre, lang og god ettersmak. God vin som tåler 5-6 år i kjelleren. Prøv til lam!

Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva 2015: Vinen har en aroma av mørk frukt, modne kirsebær, florale toner, urter, fint treverk, klassisk preg. Den er rik og fyldig på smak, god syre, mildt krydret lang og deilig ettersmak med runde men strukturerte tanniner. Meget god!

(Notater fra Anteprime: Castellare di Castellina Chianti Classico Riserva 2016: Godt strukturert, fin syre, varm avslutning. Meget godt potensial. 4)

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: