Jameson møter IPA!

Jeg trodde det var en drøm da pressemeldingen om at den irske Whiskeyprodusenten Jameson hadde lagt en IPA versjon, jeg elsker jo begge deler!

Produktet kom i hyllene på polet 1. mars.

Som navnet antyder, er Jameson Caskmates IPA Edition modnet i fat som tidligere ble brukt til å lagre Irish Pale Ale. Resultatet er en whiskey med innslag av blomster, sitrus, nøtter og en anelse humle.

To lidenskaper

Produktserien Jameson Caskmates ble født som et samarbeidsprosjekt der to lidenskaper møtes for å skape noe større enn summen av begge: Destillering og brygging.

Etter suksessen med den første, Jameson Caskmates Stout Edition, var whiskey-produsenten ivrig etter å gå videre. Jakten på et passende øl startet. Det finnes jo så utrolig mange sorter, men hvilken kunne bidra med noe nytt og spennende?

Mange forbinder håndverksøl med IPA. Den framtredende humlen og det rike urtepreget er blitt et symbol på «craft».

Etter å ha utforsket mange alternativer, bestemte Jameson seg for en pikant IPA. Som sagt, så gjort. Resultatet viste seg å være svært oppløftende og Jameson Caskmates IPA Edition var et faktum.

– Resultatet overgikk våre forventninger. Smaksprofilen er virkelig helt spesiell som følge av modningen i IPA-fatene. Jamesons myke smak er der fortsatt, og er ledsaget av spennende nyanser og små hint av humle, fersk sitrus og blomstertoner, sier produktsjef og merkevareambassadør Lydia Moore.

Håndverk og innovasjon

Jameson har vært og er en av de mest populære irske whiskeyene i Norge. Det, sammen med den økende interessen for håndverksøl, gjør Moore trygg på at den nye varianten vil falle i smak.

– Vi tror at både whiskey- og ølelskere vil sette pris på de gylne dråpene, fortsetter hun.

Moore framholder at norske barer og forbrukere nyter Jameson på mange forskjellige måter: I Irish Coffee, alene, med is og i mange cocktailer.

Etter hvert som sortimentet er utvidet, er bruksområdene blitt flere og tilhengerskaren større.

– Håndverk og innovasjon har alltid gått hånd i hånd hos Jameson. Det viser vi nok en gang med Jameson Caskmates IPA Edition, sier Lydia Moore.

Denne whiskeyen smaker godt alene, den har et deilig preg av fatlagringen, med blomstertoner, urter og malt, hint av sitrus og tre. Den er godt balansert mellom humle og malt på smak, fine toner av sitrus og krydder i en klassisk Jamesonstil.
Men den er også god å sippe på til en IPA, smakene komplimenterer hverandre maksimalt!

Man kan også bytte ut gin med denne whiskeyen i en gin & tonic, det gjør den kompleks og spennende! Jeg likte det utrolig godt, denne whiskeyen skal testes ut i flere cocktailer!
Jeg har alt modifisert denne fantastiske fredagscocktailen, den ble knallgod!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: