Pacto Navio

Pacto Navio sier kanskje ikke så mye om hva produktet er… Men jeg skal love deg at du vil bestille det til påske!

Dette er den eneste rommen på markedet som lagres på sauternes fat, her har du altså en cubansk rom – som møter fransk vin!

Den kom på vinmonopolet i mars så den er rimelig fersk, og heldigvis har en del nordmenn fått øynene opp får rom – noe som gjør at vi får et enda bedre utvalg. Det mest populære av rom i Norge er fatmodnede romsorter, gjerne med en spesiell historie.
På begynnelsen av 1800-tallet var Havana en pulserende oase, den kubanske hovedstaden var et karibisk sentrum for internasjonal handel, og fra Frankrike kom såkalte «Navios», skip med fransk vin.
Etter at vinfatene, som oftest med sauternes, ble tømt, ble de så fylt opp igjen med rom og fraktet over havet til Europa igjen. Napoleonskrigene satte en stopper for dette, men da Napoleon be beseiret i 1815 kunne igjen denne handelen fortsette (en ny «Pacto). Og det er nettopp denne historien som har inspirert Pernod Ricard til å lage rommen vi ser på i dag!

Rommen består av en nøye utvalgt blend av 10 vellagrede kubanske rombaser, og selvfølgelig er den lagret slik den ble under overfarten for 200 år siden: på Sauternes fat. Den blir produsert i San Josè de Las Lajas utenfor Havana.

Den har en deilig og innbydende aroma av sødmefulle krydder, modne sitrustoner, brunt sukker, tropisk frukt og urter. Den er meget godt balansert, fin sauternes-sødme som harmonerer med de varmende krydderne i ettersmaken. Lang og kompleks rom en kan kose seg med lenge!

En utrolig flott rom, denne likte jeg meget godt. Denne vil du ha til påske, den er perfekt med en god bok foran peisen. Men den må bestilles, så gjør det gjerne så fort som mulig så du får den til påsken!

Produktet er tilsendt

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: