La Togata Rosso di Montalcino 2015

La Togata Rosso di Montalcino 2015 er en klassiker som vil passe fin til påskematen, jeg går ofte til Toscana i disse tider!

La Togata er en kvinnedominert familiebedrift, det er Angelfamilien med de tre kvinene Stephania, Vanessa og Azzurra som styrer skuta, sammen med vinmaker Dr Paolo Vagaggini.
Vinhuset ligger i den sørlige delen av Montalcino i Toscana, og vinmarkene ligger mellom 250-350 meter over havet med soleksponering hele dagen til solnedgang.
Vinene blir oppbevart og modnet på slaviske eikefat som har ulik kapasitet og størrelse. De franske eikefaten på 225 liter byttes hvert 7 til 8 år.
La Togata har også en vinkjeller i S. Angelo i Colle. Gården består av en flott villa fra 1800-tallet med en imponerende vinkjeller skåret inn i fjellet, og med de mest moderne systemene for vinifisering og bevaring av flasker.
La Togata produserer et begrenset antall flasker av Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino, Azzurreta IGT Supertuscany, Barengo IGT Supertuscany og Grappa di Brunello.

Vinen vi ser på i dag er en såkalt Rosso di Montalcino, den er produsert på 100% sangiovese og vinen har vært lagret på fat i 12 måneder før videre flaskelagring i 4 måneder før salg.

Vinen har en kompleks og deilig aroma av mørke bær, krydder, litt tørket frukt og urter. Den er lett moden på smak, har fin syre, lett struktur og lang ettersmak med modne tanniner. En flott og moden årgang som likevel har mye friskhet og sitter godt og lenge. Meget godt kjøp.

Jeg var som tidligere nevnt også på Anteprime i Toscana i år, og kan fortelle dette om neste årgang Brunello fra samme vinhus: La Togata Brunello di Montalcino 2014 (La Togata Brunello di Montacino 2013): Fint preg av mørke bær, komplekse krydder og frukt på nesen. Veldig godt balansert og sitter godt, klassisk brunello av god kvalitet.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: