Tre spennende hvite fra Rueda.

Jeg tok en liten vertikalsmaking av 3 hvitviner som er rimelig nye på vinmonopolet og kommer fra det eldste vinhuset i Rueda-regionen for en stund siden. Alle er basert på verdejo, selv om prosentandelen er varierende.

Vino Sanz, en familie av 6 generasjoner har viet sitt liv til vin og hardt arbeid. Den eldste av Rueda vingårdene har med stort hell tilpasset seg de nye tidene samtidig som man respekterer arven fra over hundre års erfaring og tradisjon. Den 12. januar 1980 ble Denomiación de Origen Rueda etablert og Vinos Sanz, den eldste vingården i regionen, sluttet seg til med et nytt anlegg i Rueda og avansert vinteknologi for å øke kvaliteten og egenskapene til denne unike hvitvinsvarianten som verdejo er.

Montesol Verdejo (100% verdejo) har en frisk og fruktig nese, aromatiske toner av gul frukt, blomster, litt gress og urter. Den er fruktig og frisk også på smak, god syre og medium fylde, strukturert og lang ettersmak med litt urter.
Ypperlig sjømatvin, takler det meste!

Montesol Rueda 2017 (70% verdejo og 30 viura/macabeo) har en fruktig og frisk nese, lette toner av tropisk frukt, ananas, sitrus og urter. Den er lett, frisk, noe anonym men absolutt en vin det er lett å drikke og like. Lett og matvennlig struktur.

El Loco de Finca La Colina 2017 er produsert på 97% verdejo og 3% Sauvignon Blanc, den har en intens og kompleks nese, mye tropisk frukt, hvit steinfrukt. Den har en flott fylde, god frukt, syre og struktur, elegant og lang. Meget spennende vin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: