3 fra Masi til påske.

Tenkte vi kunne se på 3 ulike viner fra Masi til påske, de har jo så masse forskjellige viner, til og med fra ulike regioner! Alle med god kvalitet etter min mening.

Masi Rosa dei Masi 2018 er på en måte en rosa ripasso, 15 % av rofosco-druene (også kalt cagnina) er tørket på loft i 50 dager, druene har fått 10 timers skallkontakt på 10 grader. Vinen er modnet på stål i 60 dager med ukentlig batonnage (røring).
Vinen har en delikat bæraroma, frisk og fruktig med dufter av bringebær, kirsebær, litt urter. Den er kompleks på smak, frisk og fruktig med god syre, god konsentrasjon og sitter lenge i munnen.
Vinen koster det samme i dag som for 4 år siden da jeg sist smakte den, det er imponerende, den har altså kun blitt et enda bedre kjøp! Drikk til salater med lyst kjøtt og grønnsaker i solveggen!

Ny årgang av Masi Passo Doble 2016 er spennende, Masi Tupungato er navnet på Masis Argentinske prosjekt og La Arboleda Masi Tupungato ligger ved Tupungato i Mendozaregionen.
Rundt den 140 hektar store eiendommen bestående av mye vulkansk jordsmonn har de 11 små åser, et stort spektrum av ulike dyre- og plantearter samt insekter, noen vil kalle det en oase av biologisk mangfold.
Her har de blandet Argentinsk natur og Italiensk stil; Malbec, Torrontés, Pinot Grigio og Corvina, alt økologisk såklart.
Vinene fra Tupungato er produsert på den Italienske appassimento-metoden med tørkede druer. I Masi Passo Doble 2015 (bestående av Malbec, Corvina og Merlot) er Corvinadruene lett tørket.

Vinen har en spennende og innbydende aroma av mørke bær, kirsebær, skogsbær, tørket frukt og krydder. Den er rik og ganske fyldig, god frukt og tydelige tanniner. Lang og varm ettersmak som sitter godt.
Du må prøve denne vinen til kjøtt, da forandrer den totalt karakter og blir silkemyk i munnen, noen som sa kjøttvin?!

«Englenes nektar til menneskeheten» eller Nectar angelorum hominibus om du vil, det er det som står på Masi`s Masi Brolo di Campofiorin 2014. Jeg har fulgt denne vinen gjennom mange årganger, og hvert år er den et meget godt kjøp!
Vinen er produsert på appassimentometoden med lang maserasjon og langsom gjæring, det er en cuvée versjon som vil si at det er en spesialvin i motsetning til den vanlige Campofiorin vinen.
De har blandet inn Oselatadruen (druen Masi gjenoppdaget og satte på det italienske kartet) for å gi den ekstra kompleksitet og den har vært lagret på små eikefat i 24 måneder.
Brolo er ekvivalenten til det franske uttrykket Clos, en vingård som er omringet av en vegg.

Vinen har en innbydende og forførende aroma av mørke bær, krydder, noe blomsterpreg og et hint av vanilje. Den er varm og behagelig i munnen med det samme smaksbildet fra aromaen, moden frukt med et fast anslag i en lang ettersmak. En kompleks og fin vin som holder 10 år i kjelleren. Meget godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: