Helt Fransk Cotes du Rhones Villages 2016

Vin i plastikkflaske er det mange som har fordommer mot. Og så klart, dette er ikke viner man vil lagre i kjelleren, men hvis man vil ta et miljøvennlig valg til påske for eksempel er det helt perfekt! En vin som er på tilnærmet alle pol er Helt Fransk Cotes du Rhones Villages 2016, en super kjøttvin til påske!

Dette er en fransk rødvin fra den sørlige delen av Rhône, den har appellasjonen  Côtes du Rhône-Villages. Vinmaker Ferdinand Labarthe har lagd denne vinen spesielt for at du skal få smake hans lille bit av Frankrike.
Flasken kommer i en smart og miljøvennlig PET-flaske, noe som gjør at den er enkel å frakte med seg for eksempel til hytta, på fest og lignende.
Og dette er en kommende satsing fra vinmonopolet: – Den viktigste satsingen blir i første omgang lettvektsemballasje, hvor vi skal gjøre mye. Lettvektsemballasje omfatter lettere glassflasker, PET-flasker, «stående poser», aluminium og kartong, sier miljørådgiver i Vinmonopolet Rolf Erling Eriksen.
PET flaskene er lette, gjenvinnbare og knuser ikke. Det er en mer miljøvennlig produksjon, mindre  gassutslipp ved transport og du kan transportere langt flere PET flasker sammenliknet med glassflasker med tanke på utslipp. Tomme PET flasker transporteres ikke i full størrelse, de blåses opp på tappelinjen og komprimeres når de pantes.

Druene i denne vinen er en klassisk blanding: Mourvèdre 10%, Grenache 55% og Syrah 35%. Den har kraftige 14.5% alkohol, noe som gir den en punch til å takle de fleste kraftige matretter.

Vinen har en aroma av mørke bær, skogsbær, urter, lakris og krydder. Den er rund og fruktig på smak, medium fylde og syre, godt fruktpreg. Les gjerne disse artiklene på vinmonopolet for å lære mer om miljøvennlig emballasje:
http://www.vinmonopolet.no/klima-og-miljo
http://www.vinmonopolet.no/tunge-flasker

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: