Baron Due Leoni Rosé 2017

Vi har sett både på røde og hvite bokser, eller BiB`er om du vil, til påsken. Jeg syns vi skal ta med en rosa også: Baron Due Leoni Rosé 2017! Den er nemlig både superversatil til mat og har et utrolig lekkert design!

Druene brukt til denne rosèvinen er Negroamaro, den kommer fra sør-Italia og nærmere bestemt Puglia – Italias hæl. Amaro betyr «bitter» på Italiensk og Negro betyr «sort», Negroamaro er en mørk drue som gir kraftige viner med et rustikk preg.
Som du kanskje vet blir rosèvin produsert på den måten at drueskallet (som har fargen og bitterheten) ikke ligger så lenge med mosten (det som er inni druen) slik at den bare får litt av fargen og blir rosa i motsetning til rødvin.
På dagens vin har druene blitt maserert (skallkontakt) i 12 timer og det gir en vin med en nydelig lakserosa farge!

Vinen har en flott aroma av rød frukt, røde bær med florale toner. Den er bløt og behagelig på smak, fruktig og saftig med fin syre. Noe mer crisp en den forrige årgangen, fortsatt leskende og deilig!

Fordelen med å velge en rosèvin er at den passer til utrolig mye forskjellig mat i motsetning til mange rød- og hvitviner, spesielt når påsken er litt sen og man ofte spiser lettere mat enn den forrige sesongen. Ikke minst er det fint å kunne fylle en karaffel med hyggelig rosa innhold når det kommer venninner på besøk!
Passer godt til salat, grønnsaker, lyst kjøtt, fisk og sjømat og selvfølgelig alene.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: