To fine piemontesere.

Det kom jo masse flotte nyheter i mars, vi må ikke glemme å fortsette å se på de. Monchiero Carbone Regret Langhe Nebbiolo og Monchiero Carbone Pelisa Barbera d’Alba er to flotte italienere fra vinhuset Monchiero Carbone.

Vinhuset ligger i Canale, i hjertet av DOCG Roero i Langhe. Vinhuset ble etablert i 1990 med et mål om å gjenforene to grener av en familie, Monchiero og Carbone, med erfaring med vinmaking minst 100 år tilbake. I dag eies det av ekteparet Francesco og Lucrezia Monchiero som har dype røtter i området. Selv om de er spesialisert i Arneisdruen produserer de også kvalitetsnebbiolo og barbera, noe vi skal se på i dag.

Regret Langhe Nebbiolo har blitt fermenter på fat, for så lagret i 6 måneder, den tilbringer også litt tid på flaske før den er klar for salg. Vinen har en frisk og fruktig nese, delikate røde bær, florale toner og krydder. Den er middels fyldig med en god syre, elegante tanniner og en vedvarende fruktighet. En flott nebbe.

Pelisa Barbera d`Alba kommer fra de litt yngre vinmarkene til produsenten, 30% har ligget på fat og 70% på ståltank 1 år. Vinen har et deilig fruktpreg på nesen, kirsebær, bringebær og et litt jordlig preg man ofte finner i Barbera. Den er frisk og fruktig, veldig saftig og fin syre, lett og fin vin.

Jeg syns begge vinene passer til typisk Piemonte mat, oster, pølser, skinke, en god kjøttgryte, sopp og grønnsaker.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: