To sjarmerende grekere!

I dag skal jeg love deg at du får Hellas i glasset, vi ser på Moschofilero Monograph og Monograph Agiorgitiko!

Det har blitt produsert vin i Hellas i over 6000 år, allikevel er det litt uvant for oss nordmenn å kjøpe gresk vin på vinmonopolet, gresk vin er liksom noe man får servert i mugger på restauranter på fortauskanten på ferie og ikke noe man bruker hundrevis av kroner på på vinmonopolet. Dette er heldigvis i ferd med å snu! (Jeg har nylig besøkt flere vinhus på Kreta og gleder meg til å fortelle mer)

Vinfirmaet Gaia ble startet på en nedlagt tomatpurèfabrikk i 1994 da agronomen Karatsolas og vinmakeren Yiannis Paraskevopoulos ville satse på å produsere vin på drueslagene Agirogitiko og Assyrtiko. Jeg vil starte med Assyrtiko, den hvite vinen, navnet er navnet på den greske druen som hører hjemme på den greske øyen Santorini, den regnes som en av verdens eldste vindruer. Og det var den de fikk såpass suksess med at de kunne kjøpe 7 hektar vinmark med druen Agirogitiko på fastlandet i 1998.
Nå har de et nytt prosjekt, en ny vinserie ved navn Monograph hvor de gror gamle druer i Nemea. Her vil de lage rene og autentiske viner med druer fra antikken, økologisk og på høytliggende terrasser på spartanermåten!

Monograph Agiorgitiko er produsert på Agiorgitiko 100% som navnet tilsier. Den har en innbydende aroma av kjølige mørke bær, skogsbær og hint av urter. Den er kompleks på smak med modne, men også litt kjølige bær, lett og fin med god fylde og syre, sitter godt med urter i en relativt lang ettersmak.

Moschofilero Monograph er produsert på Moschofilero 100%, en drue jeg ikke hadde smakt før, det er alltid spennende. Vinen har en fin aroma av grønne og gule epler, fersken, hvit steinfrukt, sitrus og hint av urter. Smaken er fruktig, den er frisk og har god syre, godt bitt, deilig preg av tropisk frukt og urter.
Utrolig spennende vin syns jeg, veldig god kvalitet og en vin alle hvitvinselskere burde bli kjent med!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: