Deilige chiantinyheter.

Som en liten chiantielsker er det flott å se at flere og flere chiantier tar turen til Norge, spesielt de som er av god kvalitet. Querceto di Castellina Chianti Classico L’Aura og Querceto di Castellina Chianti Classico Gran Selezione Sei (begge økologiske) er to viner som kom på marsslippet som jeg dessverre ikke har hatt tid til å se på før nå, produsenten er helt ny i Norge og jeg må få lov til å applaudere importøren med et godt valg!

I 1945 kjøpte Guido Masini den historiske eiendommen Querceto di Castellina i Chianti Classico området. Egentlig skulle det være et feriested, men Guido klarte ikke å presse ned sin entrepenørspirit og begynte å selge litt druer fra gården til bruk som grisefor. Han begynte også og lease ut deler av gården.
I 1989 tok datteren Laura over, sammen med ektemann og artikekt Giorgio Di Battista begynte de å restaurere gården fra 1400-tallet til et agriturismo.
På siden jobbet de også med å få olivenlundene og vinmarkene i bedre form. I 1998 begynte sønnen Jacopo å jobbe på vingården, han så umiddelbart potensialet og startet med vinmaking, den første årgangen kom allerede samme år!
Og resten er historie som de sier…

I dag har de seks ulike vinmarker (ca. 11 hektar totalt);  Belvedere, Poggio, Campocorto, Campolungo, La Fonte og Livia, hvorav sangiovese utgjør 80%.
Vingården ser helt nydelig ut, og det skulle ikke vært meg i mot å ta noen netter der med god mat og vin, bade litt… Sjekk ut hotelldelen deres her!

L`aura er en ren sangiovese fra vinplanter som er ca. 30-50 år gamle. Vinen har en deilig aroma av mørke bær, saftig rød frukt, litt krydder og hint av fat. Den er fyldig med god frukt og syre, fine tanniner og en lang ettersmak. Et meget godt kjøp!

Sei betyr nr 6 på italiensk og har en veldig spesiell betydning for eierne av vinhuset. Den er også en ren sangiovese. Vinen har en intens og innbydende nese med mørke bær, florale toner, krydder, litt jordsmonn og integrert fat. Den er fyldig og kompleks, god syre, fruktdrevet og smaksrik, lang og fin avslutning med noe fasthet. En utrolig flott vin, veldig unik ift. at den er myk som en kattunge, men også har litt matvennlig struktur i ett! Nydelig!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: