Villa a Sesta Chianti Classico 2012

Har det blitt en økt interesse for chianti igjen i Norge, eller er det bare meg? Det virker som om den «gamle» appellasjonen har vokst litt, og bra er det, det er jo supre viner. Et eksempel på en modnet chianti man kan få kjøpt til en veldig god pris er Villa a Sesta Chianti Classico 2012:

Villa a Sesta er mer enn en vingård, på den 1,100 hektar store eiendommen har de vinmark, en kirke, en olivenoljemølle, flere overnattingssteder for gjester osv.
Men det er vinen vi skal se på i dag (selv om eiendommen ser helt nydelig ut og jeg kunne tenke meg å bo et par dager der), ca. 50 hektar av gården er dedikert til vinplanter.
Mesteparten av druene er så klart sangiovese siden vi nå er i chianti classico sonen, ca. 20 km fra Siena for å være mer nøyaktig.
På gården har de en nybygd 5000 kvadratmeter stor kjeller, her forenes gamle tradisjoner og ny teknologi. De produserer ca. 250.000 flasker i året.

Vinen er produsert på 80% sangiovese og 20% cabernet Sauvignon, den er modnet 30 måneder på fat og 12 på flaske og er i hennhold til lagring og alkoholprosent (14%) derfor en Riserva.

Vinen har en innbydende aroma av moden frukt, plommer, kirsebær, litt florale toner, krydder, hint av jordsmonn. Den er lett utviklet, har fin frukt og syre, god og lang ettersmak med hint av fat og varme. En utrolig flott og moden vin som drikkes godt nå, men som også kan lagres videre noen år.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: