Baglio di Pianetto Frappato 2017

Er det mange som er kjent med druen Frappato? Ikke jeg heller, selv jeg har besøkt opprinnelsesøya Sicilia.  Baglio di Pianetto Frappato 2017 kan derfor være morsom å smake!

Vinen kommer fra vinhuset Baglio di Pianetto som ligger på landsbygda utenfor Palermo, Sicilia. Det ble etablert i 1997 av  Count Paolo Marzotto. I dag har både andre og tredje generasjon steppet inn for å hjelpe til, det er derfor et vaskeekte familiefirma.

Baglio di Pianetto har stor respekt for høykvalitetsråvarer og de ønsker å vise terroir gjennom sine viner, de mener det er terroiret og naturen som skaper vinene. En flott vin er født i vingården, ikke i kjelleren.
Denne bevisstheten er grunnlaget for selskapets varige bånd med det lokale miljøet, landskapet rundt Palermo og provinsen Noto, det autentiske uttrykket for to radikalt forskjellige terroirer, som likevel kommer sammen for å danne et unikt kvalitetsprodukt.

Baglio di Pianetto er svært opptatt av miljøet og bærekraftig produksjon, de bygde derfor om hele sin landbruksmasse (ca 160 ha) til økologisk landbruk, for å møte kravene for økologisk produksjon. Dagens vin er derfor selvfølgelig økologisk.
Vinhuset tar også i mot folk på vinsmaking og overnattingsgjester for en spennende opplevelse midt i vinmarkene.

Den lukter mørke bær, skogsbær, florale toner med jordlige hint. Saftig på smak, veldig god syre, tørr, sitter godt og tørt i munnen, litt lakris og urter i avslutningen.
En veldig fruktig og fersk vin nå mot sommeren, deilig!

I forhold til emballasje er denne vinen miljøsmart også, den kommer i en såkalt lettvektsflaske, disse veier under 420 gr, sammenliknet med andre flasker som vanligvis veier alt fra 500-800 gr.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: