La Sémillante de Sigalas 2015

Hvis du skal servere hvit fisk i mai har jeg en sterk, fransk anbefaling. La Sémillante de Sigalas 2015 fra Bordeaux er helt nydelig både til torsk og skrei!

Ulysse Cazabonne har siden 1970-tallet vært spesialist på «Cru Classes» (vinslott i Bordeaux med klassifikasjonene av 1855), med beliggenhet i hjertet av kommunen Margaux. De samarbeider med over 600 vinslott, blant annet de fem berømte Premier Cru slottene Château Lafite, Château Margaux, Château Latour, Château Haut-Brion og Château Mouton-Rothschild.
Den geografiske nærheten til slottene, antall slott og renomméet deres, gjør Ulysse Cazabonne til en av de mest respekterte négociantene i verdens største kvalitetsvin-region.
For å øke kunnskapen rundt mangfoldet Bordeaux tilbyr, har Ulyzze Cazabonne i tillegg et stort fokus på oppbyggingen og promoteringen av de mindre eksklusive vinene i området, også kalt «Petit Chateau», hvor man kan finne fabelaktige viner til lavere priser.
Og det er her vi finner dagens vin: La Sémillante de Sigalas, en vin fra Château Sigalas Rabaud, med sine 14 hektar er Château Sigalas-Rabaud den minste av alle crus classés klassifiseringen fra 1855.

Vinen er produsert på 97% Semillon og 3% Sauvignon Blanc, lagret 8 måneder på bunnfall før flasking og har imponerende 14.5% alkohol!

Vinen har en spennende aroma av moden frukt, epler, sitrus, florale hint og noe voks. Den er fyldig med god syre, sitter godt og lenge i munnen. En deilig og moden hvit Bordeaux, flott nå men kan også lagres noen år!
Selv om det er en hvitvin som som nevnt er super til fisk, vil jeg anbefale å prøve noen litt utradisjonelle valg også. Hva med lam? Eller elg?

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: