Bobler fra Alsace!

En gammel kjenning og en (for meg) ny musserende vin i dag: Charles Sparr Crémant d’Alsace Brut Rosé og Charles Sparr Crémant d’Alsace Brut!

Siden 1634 har Sparr-familien vært lidenskapelige vindyrkere og ført denne tradisjonen videre gjennom flere generasjoner. De har gjennom tidene utvidet jordarealer og økt kvalitetsnivået på vinmarkene og druene uten å gå på bekostning av tradisjon og historie. Det er i dag 12. generasjon Sparr som driver vinhuset videre, Charles den 3. driver selv i vinkjelleren mens faren Pierre den 2. reiser verden rundt og promoterer vinene. Per i dag har de 30 hektar vinmark.

Charles Sparr Crémant d’Alsace Brut er produsert på 60% pinot Blanc, 20% Chardonnay og 20% pinot gris og har ligget 12-18 måneder på bunnfall.
Vinen har en frisk og fruktig aroma, modne epler, hint av brødbakst og sitrus. Den er frisk og tørr på smak, relativt god fylde og sitter godt i munnen. En god cremant som er super alene, men også til sjømat og lyst kjøtt som kylling, kalv og kalkun!

Charles Sparr Crémant d’Alsace Brut Rosé er produsert på 100% pinot noir, 12.5% alkohol. Den har en frisk og fruktig aroma, nese med fine røde bær, bringebær, kirsebær, jordbær og sitrus. Den har en god mousse, delikat preg av røde bær, fin syre, lang og tørr utgang. En godt balansert vin, fantastisk til laks, gjerne røkelaks og andre koldtbordingredienser.

Produktene er tilsendt

2 kommentarer til «Bobler fra Alsace!»

 1. Hei og takk for flott vin spalte. Det jeg tenkte å spørre om er om det er mulig å gjøre en liten endring i abonnementet? Er det mulig å redusere antall meldinger fra Vinhøna? jeg ønsker å fortsette abonnementet men ønsker ikke meldinger 1-2 ganger dage men bare 3-4 i uken. 😊

  Mvh Ragnar Egenberg Kveseth

  Liker

  • Hei, og takk!
   Dette er det wordpress som styrer, og jeg tror at det er slik at en får melding hver gang en ny post er ute! Du kan jo evt følge meg på Facebook isteden, så kan du sjekke siden når du vil lese det nyeste 😊

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: