Gustave Lorentz Crémant d’Alsace Brut

Det blir en del musserende vinanbefalinger til 17. mai og festdagene i vår, og det er viktig å ta med anbefalinger fra hele spekteret fra billig til dyr, fra cava til champagne. Smaken er som baken og folk har forskjellig lommebok.
I dag skal vi se på en musserende vin fra Frankrike: Gustave Lorentz Crémant d’Alsace Brut!

Grunnlagt i 1836 i middelalderbyen Bergheim som ligger i hjertet av Alsace eier familien Lorentz 33 hektar eiendom, inkludert 12 hektar Grand Cru Altenberg de Bergheim og 1,5 hektar på Grand Cru Kanzlerberg.
Vinene har vært deklarert økologiske siden 2012. Området har flott soleksponering, temperert mikroklima  med en jevn temperatur og god luftfuktighet noe som gjør området ypperlig til produksjon av lette og elegante viner (vingården fikk rangeringen Grand Cru i 1983).

«Crémant» betyr direkte oversatt «kremet», og refererte opprinnelig til musserende viner laget med mindre trykk, noe som gjør boblene bløtere og munnfølelsen mer kremete.
Den er produsert på champagnemetoden og druesammensetningen er som følgende: Pinot Blanc 33%, Pinot Noir 33%, Chardonnay 33%.

Vinen har en frisk aroma av eple og sitrus, i bakgrunnen lurer et innbydende hint av gjærbakst og urter. Den har en flott mousse, er fin og fersk på smak med en god balanse og ren avslutning. Frisk syre og noe mineralske toner gir cremanten et elegant preg.

Vinen er fin som aperitiff, til fisk og sjømat samt lyst kjøtt. (Det finnes også en god rosè cremant fra samme produsent)

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: