Tommasi Filodora Prosecco

At jeg er Tommasi-fan er ingen hemmelighet, bare tast inn «tommasi» i søkefeltet så ser dere det. Tommasi Filodora Prosecco er det lenge siden jeg har smakt, det var derfor et hyggelig gjensyn nå før 17. mai.

Tommasi Viticoltori har drevet med vinproduksjon siden 1902, da Giacomo Battista Tommasi kjøpte vinmarken «Rafaèl» i hjertet av det berømte Valpolicella Classico området. Siden den gang har de vokst betraktelig og er i dag med sine 205 hektar vinmark i Veneto blant de aller største Italienske produsentene å regne. I dag drives familiebedriften av familiens fjerde generasjon, og tross stadig nyskapning og utvikling har de hele tiden bevart respekten, kunnskapen, tradisjonen og kjærligheten til vinmakingen i området.
Jeg har pleid å møte Pierangelo Tommasi i Oslo hvert år de siste årene til smaking, men da jeg møtte han i Italia i februar hadde han dessverre ingen planer om Norgestur foreløpig, litt dumt da det er moro å smake alle de forskjellige vinene de etter hvert har fått.

Vinen har gått litt opp i pris, men det er naturlig, det gjør de fleste vinene med økte avgifter osv. Den er produsert på 100% glera (prosecco), har 12.5 gram sukker og 11% alkohol.

Vinen har en ren og intens nese med modne epler, pære, florale toner og hint av mandel. Den har et godt og behagelig skum, sødmefull frukt, fin syre og en tørr utgang. En klassisk og fin prosecco fra et godt vinhus.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: