Arvesølvet fatlagret tar gull!

Det Norske Brenneri i Grimstad er årets store vinner i en av verdens største brennevinskonkurranser – San Francisco World Spirits Competition (SFWC).
De ble tildelt dobbelt gull for deres akevitt, Arvesølvet fatlagret samt for Harahorn fatlagret gin. Harahorn small batch gin fikk gullmedalje.  Aldri har en norsk brennevinsprodusent opplevd noe liknende, og vi skal selvfølgelig også se på Harahorn, men først: Arvesølvet Aquavit!

– At Arvesølvet akevitt tar et dobbelt gull betyr rett og slett at dette regnes som en av verdens beste. Det er svært sjelden at en akevitt får tildelt en slik høy utmerkelse, og vi er stolte sier daglig leder av Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.

– Vi konkurrerer mot 3000 brennevin fra hele verden. Ifølge juryen har det aldri vært så mange deltakere i San Francisco som i år.
Æren bør ikke minst gå til de fagfolkene vi har i Grimstad, med master blender Jon Bertelsen i spissen.  Dette er håndverksbrennevin, og vi streber etter å bruke de beste urter og krydder – og selvsagt de fineste sherryfatene fra Spania. Arvesølvet har nå to års lagring på fat, forteller Nelvik. Også norske forbrukere har fått øynene opp for Arvesølvets elegante stil. Hittil i år er salget opp over 40 prosent. Arvesølvet er basisprodukt på Vinmonopolet.
—-Etter at jeg skrev denne artikkelen kom enda en gladsak inn: I en stor internasjonal konkurranse i London, der det kun var kvinnelige smaksdommere – ble Arvesølvet fatlagret akevitt fra Norge tildelt gullmedalje (Womens Wine & Spirits Award (WWSA).
Arvesølvet er den eneste akevitten som har gått til topps i denne konkurransen!—
-Vi får stadig høre at akevitt bare er for mannfolk. Nå har vi kanskje avlivet den myten, sier eksportansvarlig i Det Norske Brenneri, Jarle Nereng. – Det er jo også en kjensgjerning at det er en rekke kvinner med i Norske Akevitters Venner. Det handler om å lage en akevitt som gir et elegant sherrypreg og deilige kryddertoner. Vi mener å ha lykkes med det, og nå altså fått gullmedaljer fra både kvinner og menn.

Som nevnt over har denne akevitten fått 24 måneder på sherryfat, den har derfor en deilig og kompleks aroma av sitrusfrukt, appelsin, krydder som karve, koriander, fat med et elegant vaniljepreg.
Den er kompleks og fyldig på smak, lett sødme med deilig fruktighet, sitrus og en veldig lang og flott ettersmak med krydder.
En veldig flott akevitt som er super året rundt, enten alene eller til norsk tradisjonsmat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: