Harahorn tar kaka!

Annonselenker

I går kunne dere lese om Arvesølvet som var en av de store vinnerne i en av verdens største brennevinskonkurranser – San Francisco World Spirits Competition (SFWC). Og om om ikke dobbelt gull til Arvesølvet var nok, mottok også brenneriet dobbelt gull til Harahorn fatlagret gin. Dette er en gin som er lagret i ett år på sherryfat, og svært egnet til cocktails.  Den ulagrede utgaven av Harahorn gin er Norges mest solgte håndverksgin, og fikk gullmedalje i årets konkurranse.
– Vi vet at vi holder et svært høyt nivå på våre produkter, men at det skulle ende med fem gull til tre produkter er allikevel helt over fatteevne sier Nelvik, daglig leder av Det Norske Brenneri.
Rett etter denne nyheten kom det beskjed om at Harahorn og Det Norske Brenneri hadde tatt hjem nok en gullmedalje i en stor internasjonal konkurranse. Denne gang fra New York International Spirits Competition.  Dette er den tredje gullmedaljen Harahorn Gin blir tildelt. Over 600 merkevarer fra 29 land deltok i konkurransen. Brenneriet fikk også en bronsemedalje for sin akevitt, Urtekilden. I tillegg ble Det Norske Brenneri  kåret til Norway Destillery of the Year.
Harahorn har en unik smak takket være bruken av norske einebær, blåbær, rabarbra, kvann og  mer enn 25 andre planter og urter, forklarer Master Blender ved Det Norske Brenneri, Jon Bertelsen. — Jeg tror det er smaken av ren norsk natur, skog og fjell, de internasjonale toppdommerne elsker.
Denne ginen er Vinmonopolets mest solgte håndverksgin, og selges nå i en rekke markeder rundt omkring i verden. – Eksporten av Harahorn Gin fra brenneriet i Grimstad er faktisk flere ganger større enn det som selges i det norske markedet, sier Jarle Nereng, ansvarlig for eksport i Det Norske Brenneri.

Nyheten Harahorn Pink Gin er det ferskeste tilskuddet i familien og ble lansert den 3. mai, det blir spennende å se hvor høyt den når. Det er førsteklasses bringebær som gir denne rosa ginen farge og smak, i tillegg til einerbær, blåbær, rabarbra, tang, merian, 16 andre krydder og urter samt fersk sitronjuice.
Den har en elegant aroma og smak, ikke samme kommersielle og enkle sødme som mange av de andre rosa ginene på markedet. Den har et spennende urte- og krydderpreg i tillegg til den innbydende bringebær- og sitrussmaken som dominerer.
God alene på is, og utrolig spennende i en klassisk gin&tonic, bruk gjerne bringebær og sitron i glasset for å fremheve smakene!
Harahorn Gin har blitt en gammel traver for alle gininteresserte i Norge, den får også stor oppmerksomhet utenlands! Det produseres kun 400 liter per gang, slik at produsenten har full kontroll over håndverksproduktet. Den har en innbydende og krydret aroma av einebær, sitrus, florale toner og andre krydder. Den er tørr men fyldig og balansert, den er utrolig smooth til å ha 46% alkohol, og har deilige kryddertoner som sitter lenge i munnen. En utrolig god gin både alene og i cocktails.
Fatlagret Harahorn Gin kom som et friskt pust etter originalen, modnet i Oloroso sherryfat i minimum 12 måneder. Jeg syns ginen har en veldig elegant og god smak, rund men likevel god karakter, god balanse mellom krydder og fat! Veldig lett å kose seg med alene!
Det er også veldig populært å bruke fatlagrede brennevinstyper i cocktails for tiden, og jeg anbefaler å teste denne i for eksempel en negroni (bildet)!

Produktene er tilsendt

En kommentar til «Harahorn tar kaka!»

  1. Tilbaketråkk: Nissedram pluss noen andre julegodbiter for mor og far. – Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: