Fransk aften.

Hvorfor ikke lage en fransk aften med disse nye vinene fra Sør-Frankrike? Vi ser på Olivier Coste Rare Carignan Blanc og Olivier Coste Oldstar Carignan Noir!

Olivier Coste kommer fra det kjente vinhuset Domaine Montrose (est 1701), han er naturligvis oppvokst i vinmarkene i Languedoc og interessen for vinmaking har ikke minket med årene. I dag har en et team han lager vin sammen med under sitt eget navn, ett av fokusene deres er å produsere karbonnøytrale viner og de har gjort mange andre miljøvennlige grep også, inkludert organisk jordbruk.
De har to linjer viner, den ene er Classic, den andre er Languedoc Stars, hvor vinene vi ser på i dag hører under.
Begge flaskene er produsert på lettere glassflasker.
I den linjen vil de at folk skal oppdage nesten glemte vindruer, som for eksempel Carignan Blanc hvor det kun finnes 250 hektar av igjen. Denne druen blir selvfølgelig brukt i Olivier Coste Rare Carignan Blanc, fra druestokker som er over 70 år gamle.
Vinen er fruktig og floral, intense frukttoner med gul frukt, sitrus, aprikos og hint av urter.
Den er fyldig og fruktig, veldig god fruktsmak, god syre, lett urtebitt i en lang ettersmak. En veldig interessant og god vin, meget sympatisk priset og et godt kjøp!

Olivier Coste Oldstar Carignan Noir er produsert på druen Carignan Noir, grunnen til at den kalles Oldstar er fordi at denne druen var superpopulær i området før i tiden, men er på en måte litt «ut» nå. Dette vil Olivier gjøre noe med.
Vinen er ung og fruktig, intens og fint preg av skogsbær, lett parfymert og et lett krydderpreg. På smak har den mer syre enn man skulle anta på aromaen, men den er godt balansert med god fruktighet, medium fylde, lette tanniner og en lang ettersmak. Også dette en spennende kuriositet av en vin det er verd å bli kjent med, godt kjøp! Veldig god til ost!

Produktene er tilsendt

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: