To nye fra Californiske Bonterra.

Jeg har fulgt vinhuset Bonterra gjennom mange år, og har vel smakt det meste av det de har. Nå i mai slapp de to nye viner, spennende! Jeg har selvfølgelig smakt Bonterra Rosé 2018 og Bonterra Young Red 2018!

Bonterra’s vinmarker har vært dyrket etter økologiske prinsipper helt siden 1987, og er i dag tilgjengelig i samtlige amerikanske delstater og i 23 land verden over. Vinhuset kan du lese mer om her, tenkte jeg skulle fylle på med litt mer informasjon om vinmakeren i denne posten.
Jeff er født i Ohio og oppvokst i Sør-California. Utdannet innen klima og miljø på Sonoma State University. I Sonoma våknet Jeff sin store interesse for dyrking av druer. Han begynte sin vinmakerkarriere som lærling i kjelleren til Mill Creek Winery i Healdsburg. Jeffs søkte seg stadig til små familiedrevne vingårder som lagde kvalitetsvin og forvaltet miljøet på en god måte. Da han begynte som vinmaker hos Mendocinos Jeriko Estate Winery i Hopland, var veien kort til Bonterra hvor han begynte i 2007.
“It’s exciting to craft wines that are delicious, while knowing that the way we’re making them is something I can feel good about,” sier Jeff.

Rosèvinen er produsert med druer fra Mendocinos’ mest spennende økologiske vinmarker og det er Grenache og Syrah som spiller hovedrollen i denne vinen, selv om det er en miks av ange ulike druer. Druene høstes tidlig i september, når sukkernivået er lavt (22,0 brix) og det naturlige syrenivået er høyt, og presses raskt for å unngå uønskede tanniner fra drueskallet. Redusert maserasjonstid gjør at dette blir en middels lys laksefarget rosévin.
Druesammensetningen er som følger: Grenache 23%, Syrah 19%, Zinfandel 12%, Malbec 10%, Pinot Noir 8%, Nebbiolo 8 %, Carignan 6%, Mourvedre 6%, merlot 3%, Sangiovese 3%, Viognier 2%.

Vinen har en aroma av delikate røde bær, sitrus, sitrusskall, urter og florale hint. Den er syrefrisk og bærpreget på smak, medium fylde, fruktig og tørr og lang utgang.

Bonterra Young Red 2018: Siden druene plukkes tidlig og vinen har kort tid i ståltanker, er vinentil salgs på markedet før alle andre røde viner av samme årgang, litt som for Beaujolais Nouveau. Den lages også fra andregangspressen til Bonterra Rosé. En touch av Malbec tilføres for ekstra karakter. Vinen gjæres i nøytrale eikefat og tappes deretter forsiktig over i ståltanker. Den har følgende spennende druesammensetning: Malbec 33%, Zinfandel 19%, Grenache 16%, Syrah 14%, Pinot Noir 6%, Carignan 5%, Merlot 4%, Mourvedre 1%, Nebbiolo 1%, Sangiovese 1%. 13.5% alkohol.

Den er ung, frisk, skogsbær, krekling, urter, litt krydder. Lett og frisk smak, god syre, fruktig, ung, lette tanniner i en tørr og lang utgang. En spennende vin, denne hadde jeg ikke tatt på en blindsmakning for alt i verden. En kul vin til salat, grønnsaksretter og lyst kjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: