Ch. des Adouzes Faugères Le tigre

Ch. des Adouzes Faugères Le tigre er rimelig ny på polet, og selv om en ikke skal la seg farge av etikett og design må jeg si at jeg liker det. Til og med på korken har de fått med en flott pusekatt. Vi ser på denne vinen fra Languedoc i Frankrike!

20km nord for Pézenas ligger Chateau des Adouzes med sine 41 hektar vinmark. Det er søskenparetJeanne og Olivier Coste som eier vinhuset, de kjøpte det i 2018. Familien har lang bakgrunn med vinmaking, blant annet Domaine Montrose, og sammen med faren bestemte de seg for å prøve seg på et eget vinhus. De har en imponerende stor andel gamle vinplanter, mesteparten av Grenache, Cinsault og Carignandruene deres er over 70 år gamle! De har i tillegg Syrah og Mourvedre, og alt ligger i den lite kjente (for oss her i nord) Faugères appellasjonen.
Lokalt er Faugères kjent for sine gode rødviner, det er den eneste appellasjonen i Languedoc med samme jordsmonn over hele, nemlig skifer!
Tigeren de har valgt som logo skal symbolisere styrke og eleganse, egenskaper de ønsker å vise frem i vinene sine.

Vinen har følgende druesammensetning: Syrah 30%, Carignan 35%, Grenache 35%, den har vært lagret 12 måneder på flaske.

Den har en mørk og innbydende nese, krydret rød frukt, litt rustikk, krydder, pepper. Den har ung frukt, god syre og struktur, tørr og lang utgang. Godt balansert kjøttvin, syre og tanniner som takler for eksempel en digg entrecote!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: