M. Chapoutier Belleruche Rosé

Vi har tidlligere sett på rosèvinen Marius fra den franske produsenten Chapoutier, i dag ser vi på nyheten M. Chapoutier Belleruche Rosé!

De siste 200 årene har M. Chapoutier produsert vin i Frankrike (og nå også Australia), siden 1808 har familien med stor respekt for naturen lagd Hermitage, Côte Rôtie, Chateauneuf du Pape, Saint-Joseph, Crozes Hermitage og Luberon. Côtes du Rhône vinmarken deres er en av de eldste i Frankrike, der ble det plantet vinbusker for over 2000 år siden og det er der druene til denne vinen kommer fra.

Som du kanskje ser på flasken så er det blindeskrift på den, det er spesielt! Michel Chapoutier, som nå styrer vinhuset, har kombinert tradisjon med en dynamisk kreativitet i familiebedriften for å produsere noen av  de beste vinene i regionen.

Vinen har følgende druesammensetning: Syrah 10%, Cinsault 10% og Grenache 80%. Den blir produsert på en metode som på fransk heter débourbage, hvor druejuicen får ligge å «roe seg» i 24 timer etter pressing, noe som gjør at vinen trenger mindre filtrering senere. Dette blir ofte skippet nå til dags da vinmakerne vil ha ferdig vinen så fort som mulig.

Vinen har en fin og fruktig nese, her får man jordbær, bringebær, hvit steinfrukt, florale toner og urter. Den er tørr med fersk frukt, god syre, godt konsentrert, fin og fyldig utgang.
Deilig Rhône-rosè som er flott til lyst kjøtt, sjømat og grønnsaker.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: