Pearse Irsk whiskey.

I mai kom det noen spennende whiskeynyheter på vinmonopolet, produsert i en av mine favorittbyer, nemlig Dublin! Vi ser nærmere på de 4 nyhetene!

Mannen bak destilleriet er Pearse Lyons fra Dundalk, med 6 generasjoner av tønnemakere før seg har han de irske tradisjonene med brygging og destillering i blodet. Pearse jobbet tidligere for Harp, Guinness og Irish Distillers, og ble den første iren som fikk en formell utdannelse innen brygging og destillering fra British School of Malting and Brewing.
Han flyttet senere til USA og det er derfor whiskeyen blir lagret på Bourbon fat, Pearse Lyon har nemlig et søster-destilleri i Kentucky som Lyons startet da han jobbet der!
Det er også derfra de flotte koppermaskinene brukt i destilleringen kommer fra, `Kentucky small-batch copper stills`, temmelig unikt i irsk whiskeyindustri!
Han begynte prosessen med å starte det nye destilleriet i Irland i 2011, og i 2017 åpnet endelig dørene.
Og dørene åpnet ikke hvor som helst, de hadde nemlig renovert St. James Church, midt i det gylne whiskeytriangelet i Dublin.

De bruker kun sitt eget gjær i produksjonen, 100% irsk korn, tilsetter ikke farge og whiskeyen er ikke kuldefiltrert. De liker å eksperimentere med ulike lagringsgrader for å kunne tilby et bredt utvalg for ulike smakspreferanser.

Ha’Penny Irish Whiskey Original Blend har en aroma med hint av banan, karamell, søtlig krydder, innbydende sitrus og tørket frukt. Den er fyldig, rund og lett å like, fint preg av malt og lang ettersmak med fat.
En noe mainstream men god whiskey!

Pearse Lyons 5 YO Blend  Kompleks nese med krydder, kanel, hint av banan, malt, sitrus og fat. Den er fruktig med hvit steinfrukt, tøket aprikos, hint av kaffe, et litt røkt preg og en lang og god ettersmak.

Pearse Lyons 7 YO Irish Blend Har en elegant og kompleks nese av sitrus, sødmefulle krydder, gul tørket frukt, og hint av fat. Den er strukturert på smak, fyldig, fruktig med et tørt mokkepreg, sitter godt og lenge!

Pearse Lyons 12 YO Irish Single Malt Er kompleks, har et lett utviklet preg, fruktig med tørket frukt, sitrus, kanel og vanilje. På smak er den fruktig, godt krydret og fint sitruspreg, god balanse og en lang ettersmak med kandisert ingefær, kaffe og sjokolade.

En spennende og unik whiskeyprodusent jeg kan anbefale å bli kjent med! Jeg skal absolutt booke turen innom selve destilleriet neste gang jeg er i Dublin!

Produktene er tilsendt i små vareprøver

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: