2 fra Periquita!

Periquita har alltid vært et godt kjøp, men nå er det lenge siden jeg har smakt noe av vinhuset. Jeg smakte derfor Periquita Rosé 2017 og Periquita Reserva 2017 her om dagen!

Først litt om  den portugisiske familiebedriften som produserer denne vinen:

Innovasjon og tradisjon! En tittel som umiddelbart ville passe til det arbeidet som utføres hos José Maria da Fonseca. En familiebedrift med nesten 200 år på baken, men som allikevel er høyst oppegående og i høyeste grad oppdaterte. Her gjelder filosofien om konstant utvikling, investering i forskning og produksjon, samt å kombinere den mest moderne teknikk med tradisjonell kunnskap. José Maria da Fonseca har produsert vin siden 1834 og er dermed det eldste og mest prestisjefylte vinhus i Portugal. I tillegg til vanlig bordvin (Periquita fra 1850) produserer også huset søte Moscatel de Setúbal-viner (fra 1849). Vinhuset eies og drives av Soares Franco-familien, og det er idag 8. generasjon som styrer firmaet.

Da vinene er portugisiske er det selvfølgelig et sammensurium av «rare» druer i vinene, rosèvinen består av Trincadeira 14%, Aragónez 35% og Castelão 51%.
Den er frisk og fruktig på nesen, god og konsentrert preg av røde bær, bringebær, kirsebær, urter og sitrus. Den er godt balansert, god syre og fin frukt, relativt lang ettersmak.
Meget godt rosèvinkjøp.

Reserva består av Touriga Nacional 30%, Touriga Franca 20% og Castelão 50%. Vinen har en aroma av mørke bær, solbær, krydder, urter og innbydende vanilje. Den er fruktig og rund, god syre og bærpreg i munnen, lett tørr utgang.
En utrolig flott vin til prisen, passer både alene som kosevin og til ulike kjøttretter.

Konklusjon: Joda, Periquita er fortsatt gode viner til en lav pris!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: