To spennende fra Portugal!

Jeg har sett på litt vin fra Portugal, håpet er en tur dit senere i høst også… Spennende viner! Dette er Vale da Capucha Fossil 2015 ogVale da Capucha Arinto 2015!

Mannen bak disse fossilvinene er Pedro Marques, en typisk representant for den nye generasjons kvalitets-vinmakere i Portugal.
Selv om han er femte generasjon vinmaker på den 13 hektar store vingården Quinta de S. José i Carvalhal ved Lisboa, så er han første generasjon som har tatt en vinutdannelse. Pedro dyrker druene økologisk, og vinene hans har vært organisk sertifisert siden 2012.
Vale da Capucha satser på kvalitet og denne satsingen har blant annet medført omplanting til druesorter som passet bedre til jordsmonnet på store deler av gården.
Pedro ønsker å uttrykke jordsmonnet i vinene sin ved å få fram friskheten og mineraliteten fra gårdens sørvendte og kalkholdige skråninger som ligger kun åtte kilometer fra Atlanterhavet og han kommer tidvis over fossiler når han er ute og jobber i vinmarken.

Vale da Capucha Fossil Branco er produsert på Arinto 35% og Fernão Pires 50%, spontangjæret, ligget 10 mnd på tank med skallkontakt.
Vinen har en aroma av moden frukt, sitrus, hint av mineraler, litt røyk og flint. Den er kompleks på smak, fruktig og krydret, sitter lenge i munnen.

Vale da Capucha Fossil 2015 er produsert på Arinto 33%, Gouveio 33% og Fernão Pires 33%, også her utvidet skallkontakt.
Den er preget av gul, moden frukt, sitrus og mineraler på nesen. Kul og kompleks smak, veldig sitrusdrevet, lett saltet, meget lang smak.

Begge kule og unike viner, man får ett nytt syn på de morsomme mulighetene Portugal har som vinland! Må prøves!

Produktene er tilsendt

2 kommentarer til «To spennende fra Portugal!»

  1. Det er vel Vale da Capucha Arinto 2015 du har smakt, ikke Vale da Capucha Fossil 2015 🙂 Fin blogg forresten! Håper du fortsetter å gi fine tips 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: