3 mørke godbiter fra over dammen!

Sommer og lyse og lette viner… Eller? Husk at det også kommer regntunge dager, ikke minst husk grillmaten! Vi ser på 3 flotte viner fra California, disse er perfekt til det røde kjøttet på grillen, samt sofakos når den norske sommeren ikke innfrir!

Bag in Box`en Gnarly Head Old Vine Zin Lodi Zinfandel 2016 er produsert på Zinfandel og Petite Syrah, vinen er lagret 3-6 måneder på franske og amerikanske eikefat.

Vinen har en aroma av modne mørke bår, solbær, blåbær, litt kakaostøv, sjokolade og hint av nøtter. Den er fyldig og behagelig i munnen, integrert alkohol og varmende ettersmak. God fruktighet og lengde.
God som kosevin men passer også godt til alle typer kjøttretter!

På vingårdene der druene til Gnarly Head dyrkes, har man stor fokus på miljøvennlig jordbruk. Det handler om en øko-vennlig filosofi; kretsløpkontroll, vanningssystem og miljøvennlig skadedyrbekjempelse.
En Gnarly Head-vinstokk gir mindre avkastning og mindre druer enn vinstokker som beskjæres og bindes på tradisjonell måte, men gir til gjengjeld andre, bra egenskaper til druene; et meget konsentrert og intenst aromaspekter, dyp og mørk farge, stor fruktighet som karakteriserer Zinfandeldruen på sitt beste.

Gnarly Head Pinot Noir 2017er produsert på Malbec 2%, Syrah 3% og Pinot Noir 95%.

Den har en fin og aromatisk nese med røde og mørke bær, kirsebær, litt krydder. Den er fin og balansert på smak, godt preg av røde bær, delikat sødmepreg og en lang og tørr avslutning.
Passer til litt lettere kjøttretter enn zinfandelen, gjerne lyst kjøtt, samt alene.

3 Finger Jack Old Vine Zinfandel er fra samme området men vinhuset Delicato.

Delicato Family Vineyards er et av de raskest voksende vinselskapene i verden, og kan feire 90 års arv med vinproduksjon og vindruekultivering i California. Delicato har vært familieeid- og drevet siden oppstarten i 1924. Tre generasjoner Indelicato familie har ivaretatt vineriets engasjement i forhold til innovasjon, kvalitet og miljøforvaltning; hjørnesteiner i familiens langsiktige fokus.
Dette er alt med på å styrke Delicato Family Vineyards rykte som en internasjonal leder i vinindustrien.

Vinen er produsert på 95% Zinfandel  og 5% Petite Sirah, enkelte druer fra over 110 år gamle vinstokker og har vært lagret 1 år på en blanding av franske og amerikanske eikefat. Vinen har fått litt luft i karaffelen når jeg lukter på den. Den har veldig fin og aromatisk nese, innbydende toner av modne mørke bær, sødmefull frukt, litt krydder, vanilje og fat. Den er rik og fyldig på smak, balansert sødme og en rund og fin munnfølelse, lang ettersmak. En vin jeg helst vil sitte og kose meg med alene til en film, men som også passer til kraftige kjøttretter, lam og vilt.
Meget godt kjøp som falt i smak hos Haugen-Kind!

Produktene er tilsendt

En kommentar til «3 mørke godbiter fra over dammen!»

  1. Tilbaketråkk: Gnarly Head Chardonnay | Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: