To fra OMA!

I dag ser vi på to viner fra OMA, Ole Martin Alfssen, en vinlinje jeg har blitt veldig imponert over de siste årene. Hvitvinen var en nyhet på samme tid i fjor, i år er den oppgradert med nytt design: OMA Roero Arneis 2018! Den har fått mye skryt etter nyhetsslippet – og det fortjener den!

Dette er også en Piemontevin, den er produsert på den spennende Arneis druen som jeg fikk litt sansen for da jeg var i Roero i April. Den er en ren Arneis og druene kommer fra eldre økologiske vinmarker, eieren og produsenten er Giovanni Rosso.
Med 13.5% alkohol er vinen både nytbar alene, men har også nok Power til å takle mange matretter.

Vinen har en frisk og kompleks aroma, en spennende og aromatisk nese med preg av eple, sitrus, litt urter, tropisk frukt og florale toner. Den er rund og fyldig på smak, ganske typeriktig, har en lett fedme og sitter godt i munnen.

OMA Rosato 2018 kom også susende inn på polet i fjor sommer, med samme produsent som vinen over.

Dette er en Piemontevin som har følgende druesammensetning: Barbera 20%, Nebbiolo 10%, og Dolcetto 70%. Den er produsert på lokale typiske druer som dere ser og er et flott matfølge.
Vinen har en frisk og lett aroma med røde bær, bringebær, kirsebær, florale toner, litt sitrus og hint av urter. Den er leskende og saftig i munnen, god smak av røde epler, røde bær, kirsebær og urter. Den sitter godt i munnen med fin struktur.

Jeg noterer meg at Ole Martin Alfsen nailer det igjen, flotte viner! Jeg må også si at jeg liker de nye etikettene, morsom og informativ informasjon!

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: