Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2018

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2018 er en vin jeg kjøpte med meg fra mitt lokale vinmonopol en dag jeg skulle ha sushi, jeg hadde faktisk ikke smakt denne før! (2018 kom forresten på VP nå i juli)

Det tyske vinhuset er viden kjent for sin kvalitet, druene i Pfalz er visstnok så gode i følge vinmakeren at hvis de hadde vært i champagne kunne de lagd årgangschampagne hvert år… Det sier sitt! For meg blir prisene litt stive for de dyrere vinene, selv om det absolutt ikke er noen upriser, da er det supert at selv de billigste vinene er knallkjøp.
Vinhuset har lang erfaring med vinlaging, de har røtter helt tilbake til 1849 ( etablert av Franz Peter Buhl (1809-1862) )! Vinmarkene er gamle og vinhuset produserer viner etter klassisk tysk metode.
De har hele tiden vært opptatt av å produsere viner med sterkt preg av terroir, tidløse viner hvor druene alltid blir produsert hvor de gror best, og produsert på den måten at vinene blir best. Ikke etter hva som er moderne og in.
De er sertifisert organisk og ambassadører for naturlig vinmaking. De er selvfølgelig også medlem av kvalitetsorganisasjonen VDP.

Vinen har en frisk og fruktig nese med epler, sitrus, hint av urter og mineraler. Den er ren og frisk på smak, elegante epletoner, sitrus og et langt mineralanslag i avslutningen.
En elegant og klassisk vin, jeg vil påstå at den er litt kjedelig, men jeg putter noen i kjelleren for å se om de har godt av det. Uansett et godt kjøp vil jeg påstå, ypperlig til sushi, fisk og skalldyr.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: