To fine brennevinsfavoritter på PET med pant!

I dag ser vi på to flotte produkter, den ene er Norges første akevitt med pant, den andre en deilig økologisk bringebærrom! Vi begynner med Fisker Snaps:

Fiskere, enten de er yrkesfiskere eller sportsfiskere, er opptatt av naturen og miljøvern. Mange er aktive og rydder langs strender og elver for å få bukt med forsøpling. Og alle undersøkelser viser at med pantemerke blir over 95 prosent av alle flasker levert i retursystemet og gjenvunnet», forteller daglig leder Odd J. Nelvik i Det Norske Brenneri. Nelvik er selv ivrig sportsfisker og har nå laget sin egen fiskersnaps. Den kommer i en hendig halvliters-flaske på PET, som er lett å ta med seg i sekken på fisketuren.

Akevitten er bærekraftig fra innerst til ytterst. Laget på potetsprit, der det kun brukes poteter som ellers ville ha blitt kastet. Og selvsagt med grønne vekster – urter, blomster og krydder fra naturen. På flasken er det også informasjon om alle rekord-fiskene både i saltvann og ferskvann. Så da vet man straks om man har fanget selveste Norgesrekorden. Skulle det skje vil det Norske Brenneri gjerne ha foto av storfangsten. Alle rekorder vil belønnes med et eksklusivt besøk på Brenneriet i Grimstad.

Akevitten er fin og krydret på nesen, karvepreget med et hint av vaniljefat og urter. Middels fyldig, lett sødme, godt krydret, lang og bløt ettersmak. En super turakevitt!

Lystig økologisk bringebærrom er et lekent produkt fra masterblenderen til Det Norske Brenneri, han fikk nemlig leke seg med et parti økologisk lys rom fra Karibien! Alkoholprosenten er lav (21%) og passer helt inn i dagens trend med lettere og friske produkter når det kommer til alkohol, ikke minst i den store miljødebatten. Det er også overraskende lite sukker i produktet til å være så lite alkohol og fruktpreget!
Et supert valg med både tonic og blandevann som sprite. Et kult valg å blande med musserende vin som aperitiff eller velkomstdrink også! Kan selvfølgelig også shottes eller nytes alene på is.

Aperitif.no skriver: «Pluss for bringebærsmaken, men hvem trenger egentlig dette produktet? Det virker som om det er rettet mot ungdom og det er vel ikke forenlig med polets samfunnsoppgave?»
De har tydeligvis ikke fulgt med på trenden, jeg for min del ser jeg for meg godt voksne damer med bringebærrom og prosecco i glasset, men de om det.

Rommen har en deilig aroma av bringebær, litt sukkertøy og hint av urter. Den er fruktig og fin, også her et deilig preg av bringebær, balansert sødme og alkohol. Et rent og fint produkt!
(Jeg testet den i denne cocktailen også)

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: