Cecilia Brut NV

New Zealandske Cecilia Brut NV er en vin jeg har vurdert å plukke opp på mitt lokale pol lenge, plutselig fikk jeg muligheten til å smake den. Og jeg innså nok en gang at en burde være litt flinkere til å plukke opp nye og ukjente ting på vinmonopolet…

Litt om produsenten.
Allan Scott er en av pionerene som først plantet vin i Marlborough i 1973. Sammen med kona Catherine grunnla han vineriet i 1990, og i dag drives gården sammen med barna Victoria, Joshua (winemaker) og Sara (vinmarkene).
Allan Scott Family Winemakers holder til på Jackson Road, «den gyldne stripa» i Marlborough og er et av et av de mest besøkte vingårdene i regionen. I tillegg til å dyrke Sauvignon Blanc, lager familen også Riesling, Pinot Gris, Gewürztraminer, og musserende viner på tradisjonell metode.
Allan Scott er også medlem i Méthode Marlborough, den ledende grupperingen for kvalitetsprodusenter av musserende vin.

Om vinen.
Druene (Chardonnay 35%, Pinot Noir 65%) kommer fra ulike vinmarker i Marlborough som plukkes for hånd. Mosten gjærer tørr, malolaktisk gjæring finner sted uten tilsetninger. Etter 10 måneder blir vinene blandet og tappet på flaske for annengangsgjæring og bunnfallskontakt i 18 måneder. Vinen har 8 gram restsukker, 12.5 % alkohol.

Vinen har et fint preg av autolyse, i god harmoni med eple, sitrus, røde bær og hint av urter. Den har godt skum, fin fruktsødme, god syre og en tørr og lang utgang. Godt balansert.
En spennende musserende vin, passer både som aperitiff og til fingermat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: