Fredag Rødvin 2018

Nå var strengt tatt fredag i går, men denne vinen passer alle dager! Fredag Rødvin 2018 har blitt en klassiker på vinmonopolet, dette er faktisk Norges mest solgte franske rødvin! For de som ikke kjenner til den kommer den i en praktisk PET-flaske, perfekt til å ta med seg på tur!

Om produsenten.
Rhone Rive Gauche ligger i vakre Caromb i Rhone.Dette kvalitetskooperativet ble grunnlagt 1928 og er spesialisert på vin fra appellasjoner som Vaucluse og Ventoux i sør-Rhone.
Vinmakeren heter Julien Defaix, og han har mastergrad i agrikultur og ønologi fra Montpellier og har laget vin i Champagne, New Zealand og Argentina.
Husets filosofi er: “Let’s just make wine which people like to drink and to share. A glass of wine from south of France with friends or family is like a sunshine in your heart!”

Om vinen.
Druene (Carignan 10%, Syrah 25%, Grenache 65%) i denne vinen er dyrket i vakre omgivelser i Vaucluse med Mont Ventoux i bakgrunnen. Her er det middelhavsklima, men på grunn av beliggenheten i Ventoux er vinene noe kjøligere i frukten. Mistralvinden bidrar også til tørrere klima og derfor sunne druer. Vinen er delvis termovinifisert, kun lagret på ståltank. Den har 13.5% alkohol.

Vinen har en fruktig nese med preg av røde og mørke bær, skogsbær, litt jordlige toner og hint av krydder. Den er bløt og vennlig på smak, rund og fin fruktighet med snille tanniner, grei friskhet og en godt balansert utgang.
Super turvin til en god pris, passer til alt fra grillpølse til biff.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: