4 nyheter fra Mas Llunes.

I dag skal vi se på 4 spennende viner fra Catalonia, fire nyheter som er ganske så interessante – fra en familie som har kultivert landskapet siden 1300-tallet!

Om produsenten.
Antoni Roig startet Mas Llunes formelt i 2000 ved å bygge et moderne bodegas i Gariguella, Empordá, da hadde slekten allerde drevet med landbruk og vingård der i 700 år.
Med utgangspunkt i 9 hektar av familiens gamle vinstokker som nå er snart 100 år gamle, plantet han det dobbelte med Garnatxa, Carignan, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc, samt de hvite variantene av Granatxa, Carinyena og Macabeo.
Nå har de økt til hele 80 hektar med forskjellige typer vindruer.
Minimal intervensjon i vinproduksjonen med druer høstet fra gamle stokker som vokser i leire og jord med grove, lett synlige, store skiferplater helt opp i overflaten, gir mineralske og komplekse viner.
Costa Brava er i teorien for varmt til klassisk europeiske smaksprofiler dersom det ikke hadde vært for Tramontana-vindene som regulerer temperatur, fuktighet og bidrar til å forhindre dannelse av skadelige mikroorganismer.

Vinene.
Mas Llunes Maragda Blanc er produsert på Grenache Blanc 78% og Macabeo 22%, den har ligget en måned på bunnfall og har 13.5% alkohol.
Vinen har en frisk og fruktig nese, eple, sitrus, grønne toner og hint av urter. Den er fruktig med god syre på smak, gule og grønne frukter med et hint av urter, sitter godt i munnen. Strukturert og fin vin til fisk og sjømat.

Mas Llunes Cercium er produsert på Grenache 58%, Carignan 18%, Syrah 14% og Cabernet Sauvignon 10%, den har ligget 3 måneder på fat og har 14.5% alkohol.
Vinen har en kompleks nese med mørke bær, skogsbær, mørke frukter, krydder, hint av treverk og vanilje. Den er fruktig på smak, god syre og tørre tanniner, sitter godt i munnen med en lang ettersmak.
En flott kjøttvin som både takler kraftige kjøttretter men også småvilt.

Mas Llunes Rhodes (roser) er produsert på Cabernet Sauvignon 10%, Garnacha 40% og Carignan 50%, den har ligget 1 år på fat og inneholder 14.5% alkohol.
Vinen har en konsentrert og kompleks nese med røde bær, mørk frukt, krydder, hint av fat. Den er fruktig med god syre, markante og flotte tanniner, lett rustikk preg og en lang og elegant utgang.
Denne kan nok ligge noen år for å få frem et enda bedre uttrykk, når det er sagt er det en flott kjøttvin til kraftige retter nå også.

Mas Llunes Nivia er produsert på Macabeo 16%, Grenache Gris 17%, Grenache Blanc 57% og Carignan Blanc 10%, den har gjæret 5 måneder på franske fat med bunnfall og har 14% alkohol.
Vinen har en frisk og fruktig nese med et lett floralt preg, urter, gul frukt, sitrus, hint av mineraler. Den er fruktig med god konsentrasjon og syre, et spennende urtepreg, elegante fattoner og en lang ettersmak.
En kul spanjol, drikk til fisk, sjømat, lyst kjøtt og grønnsaker.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: